Annons
Annons
Aktuellt / Aktuellt / Hon vann forskningsresan genom Beaglekanalen

Hon vann forskningsresan genom Beaglekanalen

Brit_Liggert_blir ny besättningsmedlem i projektet Vac fom the SeaBrit_Liggert_vann_Electrolux_tavling_340
Hon vann forskningsresa

Expeditionen startar den 3 mars i Puerto Williams och varar i elva dagar fram till slutdestinationen den 14 mars i Valdivia, Chile.

Följ Brits resa via www.vacfromthesea.com med start den 1 mars.

Mer om Brits engagemang för miljöfrågor hittar du här.

Om Vac from the Sea

För att inspirera människor att lösa plastproblematiken och föra kunskapen vidare om plastens påverkan på miljösituationen har Electrolux med hjälp av miljöorganisationer samlat in plastavfall från Stilla Havet, Atlanten, Indiska Oceanen, Medelhavet, Östersjön och Nordsjön.

Det globala initiativet syftar till att väcka konsumenternas uppmärksamhet om plastföroreningar och samtidigt bekämpa bristen på återvunnen plast som krävs för att ta fram miljövänliga och hållbara hushållsmaskiner.

Bloggaren Brit Liggert, 26 från New York, vann Electrolux och 5 Gyres tävling och blir därmed besättningsmedlemmen som får följa med på expeditionen genom Beaglekanalen.

Inom projektet Vac från Sea har Electrolux och den välkända forskningsorganisationen 5 Gyres bjudit in en person för att ingå 5 Gyres forskningsresa genom Beaglekanalen i Chile. Anhängare från hela världen tävlade om att bli besättningsmedlem genom att skicka in en kort film som förklarar varför de förtjänade en plats ombord.

Expeditionen kommer att bedriva forskning med hjälp av en Mantatrål för att samla in ytprover. Precis som många andra delar av världens hav är Beaglekanalen fortfarande outforskad när det gäller kartläggningen av de många olika plasterna som ackumuleras i vattnet.

Segeletusiasm ledde till seger
Juryn som består av representanter från Electrolux och 5 Gyres utnämnde Brit Liggett som vinnare. Brit bloggar och skriver om miljö från ett grönt designperspektiv. Hon har historiskt behandlat frågan om marinaskräp och vill visa allmänheten de direkta följderna av att inte ta bättre hand om plast.

Brit är också en seglingsentusiast och har tillbringat mycket tid på vattnet, på segelturer och som barn reparerade hon segelbåtar. Idag bor hon i Brooklyn New York, där hon fortfarande har navigeringskartor på väggarna.

Vardagen ombord
Besättningen har normalt 24-timmars pass i grupp. Brit som är jourhavande på däck kommer att få arbeta med seglen, rodret och andra funktioner båten. Hon kommer även att få hjälpa till med att navigera och kommunicera med andra fartyg.

När forskningsarbetet pågår och exempelvis näten är i vattnet, filmning sker osv. kommer Brit stötta besättningen med att kommunicera med andra fartyg och båtar, städa och lag mat åt besättningen.

Brits tävlingsbidrag 

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy