Annons
Annons
Aktuellt / Aktuellt / Politiker modellar för rättvisa

Politiker modellar för rättvisa

Ramson-340Ramson520Politiker modellar för rättvisa

Fairtrade (rättvisehandel) och mänskliga rättigheter engagerar många. Det märktes framför allt på den unika modevisningen i Almedalen under tisdagen. Under Fairtrades och SKTF mingel anordnades för första gången i Sverige en modevisning av arbetskläder i fairtrade-certifierad bomull.

Bland modellerna på catwalken fanns bl a politiker, präster och sjuksköterskor och publikintresset var stort. Inte varje dag man ser Gudrun Schyman (F!) på catwalken i byggarbetarkläder från Holland! Schyssta alternativ för kläder i arbetslivet är också ett sätt att uppmärksamma etiska krav och möjligheten att förbättra villkoren för anställda och odlare i utvecklingsländerna säger Emma Rung, tf generalsekreterare på Fairtrade Sverige. Nu får landsting och kommuner visa sin del och satsa på detta.

I samband med denna modevisning fick gästerna också gå på världens första FCS/Fairtrade-märkta golv. Sverige är först ut i värden med detta och skapar helt nya utvecklingsmöjligheter med hänsyn till mänskliga rättigheter och för skogsbrukare i utvecklingsländerna.

Att välja Fairtrade-märkta produkter innebär att du hjälper till att förbättra för odlare och anställda i utvecklingsländerna, bl a att barnarbete motverkas, miljöhänsyn och ekologisk produktion främjas. Fairtrade är det internationella namnet för de värden som också representeras av och förmedlas genom namnet Rättvisemärkt.

Läs mer på www.fairtrade.se

Av: Jeanette Gustafsson
Foto: Fairtrade

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy