Annons
Annons
Aktuellt / Aktuellt / DiCaprio firar Kalifornisk lag som förbjuder haj fenor

DiCaprio firar Kalifornisk lag som förbjuder haj fenor

Leonardo-Dicaprio-PRphoto.comDiCaprio firar Kalifornisk lag som förbjuder haj fenor

Guvernör Jerry Brown skrev under en ny lag som innebär förbud av försäljning, innehav samt handel av haj fenor i Kalifornien vilket är en stor seger för djuren. Bakom lagen står stora djurrättsaktivister som HSUS och WildAid och även Hollywood-kändisar som Leonardo DiCaprio, Ted Danson, James Cameron, Edward Norton, Scarlet Johansson, Kristen Bell, Paul Rudd, Richard Branson och Yao Ming.

"Omkring 73 miljoner hajar dödas varje år"

Di Caprio firade segern med att skriva på facebook där han tackade alla som har medverkat till denna historiska lag. "Tack för alla era samtal, emails, underskrifter, post och re-tweets. "We did it!"

Ted Danson berättade i en intervju vad det här förbudet betyder för hajarna. "Det här är ett stort steg i rätt riktning". Kalifornien är ansvarigt för att sälja, handla och distribuera stora mängder av haj fenor som kommer från hela världen.... Den nya förordningen kopplas ihop med nyligen stiftade lagar i Oregon, Washington och Hawaii och nu skyddas hajar längs med hela kusten, vilket är stora nyheter och en stor förbättring på bara några få år. Hajar är i stor fara och de behöver all hjälp de kan få."

Omkring 73 miljoner hajar dödas varje år för deras fenors skull. De fångas, fenorna skärs av och sedan kastas de tillbaka i havet, ofta fortfarande levande, för att förblöda eller bli mat till rovdjur. Under de senaste årtiondena har hajpopulationen blivit reducerad av överfiske.

"Det är mera sannolikt att du blir dödad av en brödrost än av en haj!"

Hajar är en vital del av havets ekosystem och de förtjänar bättre än att bara dödas för sina fenor. Vi hoppas att det här förbudet hjälper till att återställa populationen och försvara dessa varelser.

Om du är rädd för hajar, så tänk på vad Ted Danson säger: "Det är mera sannolikt att du blir dödad av en brödrost än av en haj!"

Källa: Ecorazzi.com
Foto: PRphoto.com

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy