Annons
Annons
Aktuellt / Aktuellt / Ny trend hos medvetna företag: Biadoption

Ny trend hos medvetna företag: Biadoption

adoptera_ett_bi_520adoptera_ett_bi_340Ny trend hos medvetna företag: Biadoption

Om steget till en egen kupa känns för stort kan man nu också adoptera bin för 2 kronor per bi och år.

Mer information:
www.beeurban.se

Under de senaste åren har det rapporterats från delar av världen att bin börjat försvinna eller dö. Skulle detta hända skulle vi inte få tillgång till frukt, grönsaker eller kött.

I Sichuan i Kina har bina försvunnit vilket lett till att byborna får handpollinera fruktträden vilket är dyrt och ohållbart. Bee Urban är ett svenskt företag som vill göra något åt problemet.

Bee Urban grundades av biologerna Karolina Lisslö och Josefina Oddsberg i syfte att sprida medvetenhet, kunskap om binspollineringseffekt. Företaget upplåter fadderskap av bikupor till företag i storstadsmiljö. Utplacering sker på företagets egna områden eller fastigheter.

Bee Urban sköter om drift och underhåll av kuporna och honungen som genereras tillfaller företaget. Honungen paketeras i ett format som förmedlar budskapet om företagets insats för miljön på ett positivt, påtagligt och nytänkande sätt. I de fall företag vill bidra till en bättre miljö men inte är situerade i ett passande område så tillhandahåller Bee Urban uppställningsplatser.

Källa: Bee Urban

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy