Annons
Annons
Aktuellt / Aktuellt / Klimatkompenserade tulpaner nu på marknaden

Klimatkompenserade tulpaner nu på marknaden

tulipaner-520tulipaner-160Klimat-kompenserade tulpaner nu på marknaden

Klimatkompensation

Utsläpp av växthusgaser kompenseras genom:

  • trädplantering
  • investeringar i förnybar energi
  • att köp av utsläppsrätter sedan tas bort från marknaden

Vi-skogens projekt för klimatkompensation finns i Tanzania och är Plan Vivo-certifierat. De träd som planteras binder stora mängder koldioxid från atmosfären och bidrar till att minska växthuseffekten, ger bördigare jordar och inkomst till bönderna.

Läs mer: www.viskogen.se

Igår började försäljningen av Sveriges första klimatkompenserade blommor. Bakom initiativet står Alverbäcks Blommor, Svenskt Sigill och Vi-skogen.

De ”gröna” tulpanerna börjar nu säljas i mat- och blombutiker i Mälardalsområdet och kommer inom kort att finnas runt om i Sverige. Alverbäcks Blommor är det första prydnadsväxtföretag i Sverige som är certifierat enligt Svenskt Sigills tilläggscertifiering för minskad klimatpåverkan. Åtgärderna i klimatcertifieringen minskar klimatpåverkan med 80 procent. Tulpanerna är hantverksmässigt odlade, utan kemiska växtskyddsmedel och hormoner, med 100 procent förnybar energi från biobränsle samt svensk vattenkraft.

Alverbäcks klimatkompenserar nu hela sin tulpanodling med hjälp av Vi-skogen. De årliga koldioxidutsläppen på 374 ton koldioxid från tulpanodlingen kompenseras av att 2600 träd planteras i Tanzania. En vanlig tulpanbukett ger upphov till 0,18 kg koldioxid. Detta kan jämföras med en hamburgare, som ger upphov till ca 1,7 kg koldioxid.

- Vi hoppas att våra ”gröna” tulpaner visar vägen för hur alla blommor kan odlas i framtiden, säger Håkan Alverbäck, VD på Alverbäcks Blommor AB.

Källa: Vi-skogen

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar