Annons
Annons
Aktuellt / Aktuellt / Vindkraftsbolagen fortsätter bygga ut

Vindkraftsbolagen fortsätter bygga ut

vindkraft-520vindkraft-160Vindkrafts-bolagen fortsätter bygga ut

De svenska vindkraftverken levererar allt mer el. I år kommer produktionen att öka kraftigt, och vindkraftbolagen väntas fatta flera beslut om fortsatt utbyggnad.

För ett år sedan producerade de svenska vindkraftverken drygt tre terawattimmar el och idag är produktionen uppe i sex terawattimmar, vilket är nästan lika mycket som en mellanstor svensk reaktor brukar producera under ett år.

Bolagen vågar investera för att de tror på marknaden och för att det finns ett stort behov på lång sikt.
– Vi har en mängd förfrågningar från tyskar, spanjorer och nederländare som vill köpa vindkraftsparker i Sverige. De ser det som bra investeringar, säger Peter Nygren i Arise Windpower.

Källa: DN.se

Kommentarer (2)Add Comment
Inte helt kul
Det känns inte helt kul "tyskar, spanjorer och nederländare som vill köpa vindkraftsparker i Sverige".

Så idag när man ser en böljande landskap måste man föreställa ett vindkraftverk på varje höjd. Är det skog på höjden måste stolpen vara gigantiskt hög för att inte störas av skogens inbromsning av vinden. Men det är klart - nu skall ju de sista skogarna huggas ner för att bli biobränslen åt bl.a. "tyskar, spanjorer och nederländare"

Det är inte vackert. Men EU måste bevara oss från att bygga ut de sista orörda vattendragen.

Någonstans har alltihop blivit för stort. Alltför många människor som kräver alltför mycket av allting -- utom levande natur.
0
Skrivet av Åke Blomdahl, februari 06, 2012
Ekonomisk tillväxt har nått patologisk epidemsik nivå i tankeklimatet.
I stort sett alla kommuner i djurparken Sverige har befolkningstillväxt i sin målsättning. Vi lever i en postindustriell epok, där innanförskap genom småskalighet och mångfald kan utvecklas. All storskalig storindustriell verksamhet tillhör en förgången tid. Vi kan stoppa urbaniseringen och skapa livskraftiga små enheter ute i byarna igen. Själförsörjande elproducerande, med robotarbetskraft, höghastighets bredband mm kan vi få igång livskraftig självförsörjning som går plus. Vi skall göra oss fria från ensidigt beroende av storindustriell dominans.
0
Skrivet av Bo Wennström, maj 21, 2012

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy