Annons
Annons
Aktuellt / Aktuellt / Tre tips för det medvetna bröllopet

Tre tips för det medvetna bröllopet

brudpar_520brudpar_340Tre snabba tips för det medvetna bröllopet

safir

Ring med blå safir, från EKOGULD.

Läs också:

Fler tips för ekobröllop finns på Ecobride.se

En het trend just nu när det gäller bröllop är att göra det eko. Allt fler väljer att genomföra en mer hållbar bröllopsdag – och det handlar inte bara om att välja ekologiskt utan att minska spenderandet och stödja lokala företag och välja hållbara produkter. LivingGreen har tagit reda på hur man helst väljer att göra ekobröllop i år.

Ta hjälp, låna och köp begagnat

- Efterfrågan på bröllopskonsultationer ökar då allt fler vill ha en kick-start i planeringen och ett bollplank för att sedan kunna göra mycket praktiskt på egen hand, säger Katharina Brunat på Ecobride.

Man tar även allt oftare hjälp från vänner, släkt och bekanta för att låna kompetens, dekorationer, smycken och kläder. Allt fler väljer att köpa kläderna på second-hand eller ärva från släktingar.

Spara pengar och gör det själv

- Allt fler upptäcker att man kan spara både pengar och miljö genom att gifta sig eko. Do-It-Yourself trenden kom starkt förra året och fortsätter ännu tydligare även i år, säger Katharina Brunat. Många brudpar vill arrangera sitt bröllop så mycket som möjligt själva men behöver hjälp med leverantörer och kreativa idéer samt tips på hur man får budgeten att gå ihop.

  • Pyssla tillsammans med egna dekorationer och inbjudningskort
  • Plocka blommor från trädgården
  • Hålla festen på bakgården hemma
  • Be gästerna filma och ta kort  istället för att hyra en fotograf

Använd alternativa smycken

Allt fler väljer bort diamanten till förmån för den blå safiren, som inte bara är billigare utan mer etisk att köpa. Många väljer också titan framför guld. Ett annat alternativ för många är att ärva även gamla ringar från far- eller mormödrar.

Av: Johanna Arogén, johanna.arogen@livinggreen.se

Bild: SXC

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy