Annons
Annons
Aktuellt / Aktuellt / Tre hållbara gåvor till kronarvingen

Tre hållbara gåvor till kronarvingen

kronarvinge-520kronarvinge-340Tre hållbara gåvor till kronarvingen

Den nyfödda prinsessan får säkert många fina presenter från alla Sveriges hörn. Vill man fira lill-sessan kan man istället för en fysisk gåva skänka hållbara presenter som är välgörande för världen.

Bli fadder för en by

Det finns flera projekt som stöder byar i utvecklingsländer, t ex Hoppets Stjärna och SOS Barnbyar. Som byfadder är du bland annat med och stöder barnen i en hel by att få möjlighet till skolgång, näringsrik mat och vitaminer. Välj att skänka en engångsgåva eller bli månadsgivare. 

Plantera träd

Genom att plantera förbättrar vi inte bara jordens grödor utan i många fall levnadsförhållandena för fattiga människor. Vi-skogen arbetar för att hjälpa småbönder i Afrika att bekämpa fattigdom, och Naturarvet arbetar med att bevara den svenska skogen. Ge bort ett träd för en liten summa eller bli månadsgivare.

Bekämpa sjukdomar

Många barn i Sverige drabbas av allvarliga sjukdomar, och det finns flera stiftelser som är med och samlar in pengar för att forskningen ska gå framåt. Skänk en gåva till barncancerfonden eller till Stiftelsen Min Stora Dag som arbetar för att svårt sjuka barn ska få förverkliga sina önskedrömmar.

Av: Johanna Arogén, johanna.arogen@livinggreen.se

Bilder: SXC

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar