Annons
Annons
Aktuellt / Aktuellt / Coca-Cola förbättrar arbetsförhållanden för italienska immigranter

Coca-Cola förbättrar arbetsförhållanden för italienska immigranter

apelsiner-520apelsiner-340The Ecologist bakom förbättrade arbetsförhållanden för italienska immigranter

Coca-Cola ska förbättra arbetsförhållanden för sina arbetstagare i Calabria, Italien. Detta efter att tidningen The Ecologist gjort en undersökning som avslöjat dåliga förhållanden och låga löner.

I södra Italien skördas apelsiner för produktion av juice och koncentrat som används till läsk. Många av arbetstagarna är invandrade från Afrika och tidningen The Ecologist har nyligen avslöjat hur dåliga förhållandena är för dessa arbetare. Man beräknar att över 50 000 personer har immigrerat till Italien för att arbeta med att skörda bland annat apelsiner, citroner, kiwi och oliver. Lönen är ofta 25 Euro om dagen för en apelsinskördare, varav en del av inkomsten används till transport till och från arbetet. Många har undermåligt boende utan tillgång till elektricitet och vatten.

Även om det är flera aktörer inblandade i skördandet, och det kan vara svårt att kontrollera exakt varifrån de apelsiner som används kommer ifrån, så har Coca-Cola lovat att hjälpa till med att ta fram rättvisa arbetsförhållanden.

”Vi blev bekymrade över medias anklagelser och försöker förstå rapporterna som tagits fram. Vi utvärderar möjligheten att arbeta tillsammans med våra lokala leverantörer, myndigheter och relevanta aktiehållare för att genomföra kontroller. Vi kommer också utforska vilken aktiv roll Coca-Cola kan ha i att föra fram diskussionen för att säkra rättvisa förhållanden och lön för alla arbetare”, säger Coca-Colas talesman.

Bolaget kommer att fortsätta skörda i regionen, vilket ger fyra tusen personer anställning, och indirekt arbetar över 46 000 personer i Coca-Colas leveranskedja.

Källa: The Economist

Bild: SXC

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy