Annons
Annons
Aktuellt / Aktuellt / Arnold Schwarzenegger lanserar Sustainia – en virtuell hållbar värld

Arnold Schwarzenegger lanserar Sustainia – en virtuell hållbar värld

arnold-sustainia-520arnold-sustainia-340Arnold Schwarzenegger lanserar Sustainia – en virtuell hållbar värld

Läs mer om Sustainia

sustainia-160

Initiativet Sustainia, som stöds av FN, ska kunna hjälpa människor föreställa sig en hållbar framtid med renare luft, bättre transporter och ett attraktivt samhälle.

Projektets mål är att samla nya teknologier - allt från förnybar energi till vätgasdrivna bussar - och skapa visuella representationer och fritidsaktiviteter, en virtuell värld som kallas Sustainia, som gör att människor kan föreställa sig hur en mer miljövänlig värld skulle se ut.

Detta behövs enligt grundarna för att dämpa människors oro över att mer miljömässigt hållbara metoder kan leda till en sämre livskvalitet. Många människor är inte redo att ge upp sin livsstil – och tror att ett hållbart samhälle är grått och tråkigt. Men genom det här projektet ska man kunna se att det inte behöver vara så.

- Vi kan skapa städer där det finns renare luft, där människor har bättre transporter och fina hus att bo i. Att visa den visionen är mycket viktigt, säger grundarna.

Organisationen bakom Sustainia kommer även att skapa ett pris som ska likna ett Nobelpris för hållbar utveckling.

- Jag tror att det är viktigt att visa att hållbarhet är ett bättre val för oss alla, säger Schwarzenegger. För både samhälle och individ erbjuder Sustainia-priset en mängd fördelar i form av bättre hälsa, mer attraktiva regioner och städer och ökad produktivitet. Men vi måste faktiskt se det för att förstå det. Och det är vad vi kommer att göra möjligt.

Källa: The Guardian

Foto: Georges Biard, via Wikimedia Commons

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy