Annons
Annons
Aktuellt / Aktuellt / Det här gör LivingGreen på Earth Hour

Det här gör LivingGreen på Earth Hour

earth_hour1-520earth_hour1-340Det här gör LivingGreen på Earth Hour

Earth Hour tar plats den 31 mars 2012 mellan kl. 20.30 och 21.30.

Förra året släckte fler än 5200 städer i 135 länder över hela världen sina lampor - för att tillsammans sända budskapet om klimatförändringarna.

Läs mer om Earth Hour!

Se alla våra bloggar här!

I morgon, den 31 mars, är det Earth Hour. Det är en timme då hela världen görs medveten om de klimatförändringar som pågår på jorden. Vi på LivingGreen vill inspirera dig som läsare att ta den timmen till akt och släcka ner. Det behöver inte vara krångligt - så här gör vi på LivingGreen.

Edit Künstlicher, grundare:
- Jag kommer att fira timmen med att släcka ner och passa på att gosa med familjens hund Fröken. Det är en timmes meditation för själen!

Johanna Arogén, redaktör:
- Det byggs mycket kojor av filtar i vardagsrummet med dottern, så vi gör nog något sådant på lördag. I den sitter vi med lite lördagsgott och spelar Uno. Såklart har vi en massa ljus tända i rummet just den här kvällen, istället för lampor.

Jeanette Gustafsson, bloggen Go Green Makeup:
- Alla el-ljus släcks ner, även alla kontakter dras (förrutom kyl/frys), mobilen av. Jag tänder levande ljus i massor och njuter av total tystnad och meditation. Har jag sällskap spelar vi något spel i det underbara sken de tända ljusen ger och njuter av den speciella känslan som skapas under denna speciella Earth Hour, att vi är många som som gör detta tillsammans - om än bara för en timme per år.

Stephanie Stenstad, bloggen DagensECO:
- Jag brukar stänga av alla elapparater förutom kyl och frys och tända massor av stearinsljus, sen spelar vi brädspel och umgås i stearinsljusets sken.

Elena Agert, bloggen Beauty & Broccoli:
- Vi släcker ner och myser i soffan en stund - vi mäktar nog inte med en hel timme men en stund får det bli. Vi pratar lite om varför med åttaåringen - eller, han berättar nog för oss. Även min arbetsplats Stockholmsmässan släcker ner.

Vera Waldemarsdotter, bloggen My Cup of Tea:
- Vi brukar ha en heldag då vi pysslar, målar, promenerar, läser - ja, bara är. Men under Earth Hour-timmen så brukar vi tända stearinljus och mysa och ta det lugnt. En meditation från allt, vilket vi borde göra oftare.

earth_hour-520

Suzann Westin, bloggen Mindfulness Yoga:
- Jag ska på tjejfest och kommer att göra min röst hörd för att släcka alla lampor och ha en massa ljus tända! För mig är det viktigt att verkligen uppmärksamma denna dag!

Karin Näsholm, Matbloggen:
- Just denna lördagskväll är det väldigt lugnt hemma hos oss. Vi hoppas på att barnen redan sover när Earth Hour börjar, så jag och maken kan släcka ner allt som går att släcka ner (kyl och frys får vara påslagna, men resten kan stängas av). Sedan har vi en chans att bara få vara tillsammans och helt i nuet. Det är en chans att prata, mysa eller bara sitta nära varandra. Jag gillar att koppla ner allt (facebook, mail, med mera) med jämna mellanrum och detta är ett ypperligt sådant tillfälle - för alla. En chans att stressa av även om det bara så är för en timme.

Christina Rönnmark, bloggen Matdebattören:
- På Earth Hour tar vi tillfället i akt och tänder ljus och får en stund tillsammans för att bara prata. Vi stänger av alla lampor och all elektronik, även mobilerna.

Karoline Nordefors, bloggen Grön vardag med Nordefors:
- Vi tänder massor av ljus och släcker ner alla lampor och stänger av all elutrustning. Jag tycker att det är en mysig stund där man kan passa på att umgås och skänka en tanke till vår jord.

Bilder: SXC/LivingGreen

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar