Annons
Annons
Aktuellt / Aktuellt / 10 Twittrare du inte bör missa

10 Twittrare du inte bör missa

Twittrare-Twittrare-Tio twittrare du inte bör missa

 

  • Twitter är en såkallad microblogg, där
    man uttrycker sig genom text med max 140 tecken.
  • Det sociala mediet etablerades redan år 2006.
  • I Sverige är det cirka 299 000 personer som använder verktyget,
  • Hela 17 procent av LivingGreens medlemmar twittrar.

Källa: Wikipedia, Twittercensus, Livinggreen läsarundersökning 2012

Att hänga på Twitter är både enkelt och buskul, men det kan vara svårt att hitta nya guldkorn att följa och älska. Det vill vi på redaktionen underlätta genom att ta fram 10 twittrare som ni inte får missa. Förgyll vardagen med dessa härliga och fantasifulla människor!

 

1. Malin Åberg
@Abergsasikter
Beskrivning: Funderar mycket på hållbar utveckling, jämställdhet, innovation, kultur, humor, malmö.
Kommentar: En störtskön kvinna som utan att ta steget från miljötänket lägger in cyniska och humoristiska tweets. Hon härjar fritt med många andra twittrare i diskussioner från allt mellan himmel och jord.

2. Mamma Anneli
@i_heart_eco

Beskrivning: Mamma. Kärlek. Ekologiskt. Naturligt. Återvinning. Återanvändning.

Kommentar: En härlig och ung mamma som ofta bedyrar sin kärlek till sina barn genom bilder och lovord. Hon twittrar även om matlagning, om sina små vardagsutflykter och postar många bilder.


3. Karins Miljöblogg
@karinsmiljo

Beskrivning: Bloggar om miljö och klimat, djur och hur vi behandlar dem och konsumentmakt. 70-talist. Vegan.
Kommentar: En framåtanda och lite kaxig attityd hittar du hos denna kvinna. Hon skriver lite bitskt om världen orättvisor, om att vara vegan, och retweetar duktigt vad andra kloka människor skriver.


4. Kajsa Garpe
@kajsagarpe
Beskrivning: Policy officer Tropical Ecosystems and Fisheries at SSNC/Naturskyddsföreningen. Älskar hav och öar och bor i Österskär med underbara familjen. Tweets are mine.
Kommentar: Uppdaterar friskt om vad som händer med jordens marina liv, trots att det kan vara hårdkokt fakta är det med en underhållande och intelligent ton.

5. Patrik Appelquist
@P_Appelquist
Beskrivning: A man from sweden. Founder of the clothing line Dump Tees. Founder of the NGO Gatubarn.nu for street kids. An entrepreneur saving the world. Un Abrazo.
Kommentar: En ung hunkig man som just nu studerar och twittrar om det lite annorlunda sakerna han tänker på, exempelvis ”Om jag säger flaggstångsknoppsmålarpensel, vad tänker du på då?”. Ja, vad tänker du på? Kan bli en intressant diskussion.

6. Maria Wennman
@
MariaWennman

Beskrivning: Blir provocerad av all typ av överkonsumtion. Vill att alla människor bara tar sitt jävla ansvar.
Kommentar: Här har ni en ung, starkt kritisk, liberal och ifrågasättande kvinna som med sina uppdateringar försöker få folk att tänka till och intressera sig för vad som är rätt och fel i denna värld.

7. Julia Widing
@JuliaCMAS
Beskrivning: Åsenbo, tonårsmamma till adhdAnton och Chippen, chef, berörs lätt och tänker mycket. Vill gärna rädda en alg eller så innan jag dör. Vansinnigt kär i K.
Kommentar: Denna donna är en flitig twitterska som inte är rädd för att föra dialoger med vem som helst. Hennes logg tar aldrig slut så mycket finns det att delta i, underhållas av och retweeta.

8. Anna Arnetz Casserberg
@hemmahosfruC
Beskrivning: Ekologisk mat, naturlig skönhet, andlighet, raw food och annat roligt.
Kommentar: Letar du efter en någon som kan tipsa om bra matprodukter, utflyktsställen eller udda saker såsom tvättnötsbaserat tvättmedel – så har du hittat rätt!

9. Johan Ununger
@saltakvarn
Beskrivning: Av det naturen ger – och inget annat. Det är VD Johan Ununger som twittrar här och det är hans egna åsikter.

Kommentar: Det är inte konstigt att denna man har över 4000 följare. Han har en charmigt sarkastisk humor och håller koll åt oss andra på vad som händer inom den ekologiska sfären både på det lokala och globala planet.

10. L L
@Lollotweets
Beskrivning: Tror på det goda, väljer alltid eko, gillar Dr Who och att ogilla dålig reklam. Varning! Detta konto kan innehålla spår av ironi.
Kommentar: Som beskrivningen hänvisar till så är denna kvinna skojfrisk, det ploppar upp titt som tätt en härlig tweet som ger än ett leende på läpparna. Här kan man läsa och kommentar nästan vad som helst för hon skriver om rubb och stubb.

Av: Caroline Ohlsson

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar