Annons
Annons
Aktuellt / Aktuellt / ”Jag är klimatmedveten”, tycker svensken

”Jag är klimatmedveten”, tycker svensken

”Jag är medveten”

Nio av tio svenskar anser sig vara klimatmedvetna och allt fler har förändrat något i sitt vardagsliv för att minska sin klimatpåverkan.

Det framgår av en ny undersökning från Naturvårdsverket.

Svensken blir allt mer klimatmedveten och är också beredd att förändra något i sin vardag för att skona miljön. I Naturvårdsverkets undersökning svarade 89 procent att de själva anser sig vara klimatmedvetna och nästan varannan uppgav att de kan få dåligt samvete om de gör som man vet är dåligt för miljön.

Naturvårdsverket har ställt frågor om sex olika klimatbesparande åtgärder, och i genomsnitt är det fyra procentenheter fler än förra året som uppger att de har gjort något för att minska sin klimatpåverkan.

–    Klimatfrågan håller på att bli en livsstils- och identitetsfråga och allt fler svenskar gör också något konkret för att minska sin klimatpåverkan, säger Maria Ågren, generaldirektör på Naturvårdsverket.

Allra flest, 83 procent, svarar att de källsorterar mer, medan 78 procent anger att de "återanvänder saker", vilket är en ökning med hela 16 procentenheter jämfört med förra årets mätning.

Åtta av tio (81 procent) har gjort något åt sin energiförbrukning i hemmet, två av tre (63 procent) har gjort någon förändring av de dagliga transporterna, fyra av tio (45 procent) har förändrat sin köttkonsumtion och en tredjedel (38 procent) har förändrat sina semesterresor.

Läs fler nyheter här.

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy