Annons
Annons
Aktuellt / Aktuellt / Kvinnor som inspirerar oss

Kvinnor som inspirerar oss

Internationella kvinnodagen 2010 - gröna inspiratörerInternationella kvinnodagen 2010 - gröna inspiratörer

Internationella kvinnodagen:
Fyra kvinnor som inspirerar oss

För att uppmärksamma den internationella kvinnodagen har vi valt att lyfta fram fyra kvinnor som inspirerar oss till ett grönare liv. De fyra är sinsemellan väldigt olika, men har ändå något gemensamt. Genom att arbeta med något de brinner för i kombination med ett hållbart tankesätt visar de att det är möjligt att lägga om.

 

Pia Hall är författare och vegetarian

Kokboksförfattaren Pia Hall
Pia Hall är kommunikatör, copywriter och vegetarian. Att det är klimatsmart att äta grönt och säsonganpassat är ingen nyhet. Men att lägga om en eller flera dagar i veckan till vegetariskt kan ändå kännas torftigt och osexigt för många. Pia Hall har med hjälp av sina erfarenheter skapat den – enligt oss – mest inspirerande vegetariska kokboken på marknaden. Med läckra bilder och smarriga recept blir det lyxigt att äta vegetariskt. Vi ser fram emot när och om Pia släpper en bok om hur man grillar sig genom sommaren vegetariskt. Pia bloggar varje vecka här som Vegobruden.


Camilla Norrback med sin vårkollektion foto: Ann-Katrin Blomquist

Designern Camilla Norrback
Camilla Norrback designar kläder som är trendiga och funktionella. Att hon sedan valt att producera sina kollektioner med miljön i fokus är självklart, enligt henne själv. Camilla Norrback jobbar med jordnära färger och lyckas samtidigt behålla den trendiga tonen säsong efter säsong. Hennes genomtänkta design är något som Sverige stolt borde exportera. Se hennes senaste kollektion från Amsterdams Fashonweek här. Vi vill ha fler återförsäljare som säljer kläder som Camilla Norrbacks. Se Camillas visning i Amsterdam här.

 

HKH Kronprinsessan Viktoria har miljömakt

Kronprinsessan Viktoria
2010 är det kronprinsessans tur att stå i rampljuset mer än någonsin. Stora delar av världen kommer vända sina blickar mot Sverige i juni och flera år framöver. Hennes intresse för djur och natur är stort. Genom sin unika ställning kan Kronprinsessan Viktoria påverka och inspirera kvinnor, ungdomar och barn att välja hållbara alternativ. Vi ser med spänning fram emot hur Kronprinsessan väljer att förvalta sin viktiga ställning. Läs Kronprinsessan Viktorias tal vid Climate Change Day i Nairobi november 2009 här.

 

Heidi Andersson inspirerar barnen varje vecka

TV-profilen Heidi Andersson
Armbryterskan som genom sin naturliga charm och sitt jävlaranamma lär våra barn att det är både coolt och självklart att värna om miljön. Heidi når fram till både tjejer och killar, de som är sportintresserade och de som ratar sporten. Vi vill se mer av henne i rutan även i andra sammanhang.  Mer om SVTs miljöhjältarna här.

 

Av: Edit Künstlicher
Foto: Naturskyddsföreningen, Pia Hall, Ann-Katrin Blomquist

Kommentarer (3)Add Comment
Kokboken är en riktigt höjdare
Vi har kokboken hemma trots att vi inte är vego och den ger oss otroligt mycket. Det är trevligt att kunna bjuda vegovänner som kommer på middag på något som är genomtänkt. Den är så fin och bilderna är inbjudande.
0
Skrivet av Annika L, mars 08, 2010
Barnen och Heidi
Våra barn älskar Miljöhjältarna. Ett plus till Svt som gör bra program för barn.
0
Skrivet av Lillan, mars 08, 2010
Verkligen otippade kandidater
Så kul att se att ni tar upp profiler som inte har en uttalad grön profil och redan skrivs mycket om! Kul att läsa om för vanligt folk.
Tack för en jättebra sajt!
Redaktionsbloggen
Skrivet av Sandra K, mars 11, 2010

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar