Annons
Annons
Aktuellt / Event / Möt tjejen bakom uppropet

Möt tjejen bakom uppropet

Elin_520elin-2_340
Möt tjejen bakom uppropet "Bär något grönt för miljön"

elin-2_160

Namn:
Elin Lundwall
Ålder: 23
Bosatt: Nacka
Gör: Studerar medievetarprogrammet på Södertörns högskola, och jobbar på spa.
Åker gärna:
Tvärbanan
Favoritplagg: Min Marc Jacobs väska som jag fick av min kille i julklapp

Aktuell med:
Projektarbetet "Bär något grönt för miljön" ett upprop på Facebook

Facebookgruppen

Det är en grupp studenter på Södertörns högskola som ligger bakom det gröna klädinitiativet.  Elin Lundvall är  projektledare för uppropet "Bär något grönt för miljön" på FaceBook. Vi ställer "fem snabba" för att få veta mer.

Hur kom du på idén till en grön dag?
– Det hela började med ett grupparbete som jag och min grupp gör i skolan. Vi läser medie- och kommunikationsvetenskap på Södertörns högskola och har fått i uppgift att på något sätt påverka människor.

Vi startade då evenemanget "Bär något grönt för miljön" på Facebook. Ämnet valde vi då vi alla anser att miljön är viktig och att männiksor behöver öppna upp ögonen för den och faktiskt agera. Vi bestämde att onsdagen den 19 januari skulle bli en dag då vi tänker lite extra på vår miljö, en dag då vi visar att vi faktiskt bryr oss om den.

Vi uppmanade våra medlemmar att bära ett grönt plagg denna dag och göra något extra för miljön. Vårt mål är att folk ska bli mer miljömedvetna och vi poängterar att även det lilla kan göra stor skillnad. För att hjälpa våra medlemmar på traven publicerar vi varje dag ett vardagstips på hur man kan bli en grönare människa.

Vad är målet med dagen?
Vårt mål är att folk ska bli mer miljömedvetna.

Vad har du på dig idag?
Idag kommer jag att klä mig i en grön pull over-tröja från Lyle & Scott, ett par mörkblåa jeans, gröna strumpor från H&M och min gröna handväska från Baby phat.

Vad gör du i din vardag för att leva grönare?
Själv försöker jag leva ett grönare liv genom att vara noggrann med sopsorteringen, försöker äta mer vegetarisk mat och åker alltid kommunalt.

Vilken är din favorit ekoprodukt?
Min favorit eko-produkt just nu är min ansiktskräm från Organic Pharmacy som heter Double Rose Rejuvenating. Den är helt ekologisk och innehåller bara naturliga råvaror.

Av: Edit Künstlicher

Bli-medlem_110112

Kommentarer (1)Add Comment
Klimatsmart organisation för kultur och evenemang information!
hej!
grymt att du jobbar för grönare miljö skulle vilja tipsa dig om en sida där man lägga upp evenemang helt gratis. Postern.se de strävar också för det gröna deras motivation är att sluta skräpa ner med olaga affischering
gå in och läs mer
http://www.postern.se/
0
Skrivet av Mikaell, februari 01, 2011

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy