Annons
Annons
Aktuellt / Event / Gudrun Sjödén tog hem LivingGreen Award 2011

Gudrun Sjödén tog hem LivingGreen Award 2011

Gudrun-Sjoden-vinnare-av-LivingGreenAward-2011-340Gudrun-Sjoden-vinnare-av-LivingGreenAward-2011-520Gudrun Sjödén tog hem LivingGreen Award 2011

Namn: Gudrun Sjödén
Ålder: 69 år
Bor: Stockholm

Gör: VD/designer i Gudrun Sjdöén Design AB

Aktuell som: Vinnare av LivingGreenAward 2011

Favoritprodukt: prickig ekotop alt. ekomjölk (köper alltid)

Gudrun Sjödén tog under tisdagskvällen emot priset LivingGreen Award 2011. Priset instiftades i år med målet att lyfta fram positiva förebilder som gör det lätt för LivingGreens läsare att välja rätt. Av tre mycket värdiga nominerade röstades Gudrun Sjödén under mars månad fram som årets vinnare.

Grattis till LivingGreen Award 2011, Gudrun Sjödén! Hur känns det att LivingGreens läsare vill se dig som vinnare?
– Att vara vinnare idag känns som ett stort erkännande. Att vårt miljöarbete syns trots att vi inte valt att använda det i vår marknadsföring. Det är jättesvårt att vara 'perfekt' gällande miljöarbete. Men det är de små stegen som ger de stora resultaten...

Du var väldigt tidig med att jobba med ekologiska material och med att erbjuda dina kunder möjligheten att sälja sina använda plagg på din sajt. Vad inspirerade dig att välja den vägen?
– Det viktigaste sättet att verka för en bra miljö är ju inte att konsumera så mycket. Därav Gudrun Vintage

Du är ett bevis på att det går att bedriva en framgångsrik verksamhet och kombinera det med miljötänk. Vad är nyckeln bakom dina framgångsrika miljösatsningar?
– Nyckeln bakom min miljösatsning är att jag har väldigt många medarbetare som också vill jobba med miljömässiga frågor. Även mina tillverkare i Indien och Grekland t ex är personligt engagerade i miljöfrågor. Det är inte bara vi i västvärlden, vilket man lätt glömmer.

Gudrun-sjoden-vinner-LivingGreen-Award2011
Edit Künstlicher räcker över diplomet till årets vinnare Gudrun Sjöden

Har ni något nytt grönt i pipeline du kan berätta om?
– Vi försöker hela tiden att utveckla våra produkter miljömässigt. Just nu är det jättesvårt prismässigt med bomull, vanlig likväl som ekologisk. Därför har vi valt att välja artificiellt framställda material som modal t ex tillverkat av certifierad skog i Mellaneuropa. Det är nog vår allra bästa fiber rent miljömässigt.

Vilket är ditt bästa tips för att leva grönare till vardags?
– Källsortera hemma med kompostering och sortering av alla förpackningar. Då blir det bara en enda påse osorterat efter 4 dagar i vårt skärgårdshus samt att  köpa kläder med trovärdig miljömärkning från ett trovärdigt företag. Ett företag som är VERKSAMT miljömässigt. Inte bara i STORA VACKRA ORD i sina dokument!

Av: Edit Künstlicher
Foto: Sophie Strömstedt Segerstad

Kommentarer (2)Add Comment
En värdig vinnare!
Tack för en trevlig tillställning igår på 2-års kalaset!
Det var ett glatt sällskap som samlats för att umgås och för att få se vem som skulle få den fina awarden för 2011 och det blev helt rättvist Gudrun Sjöden! Hon har med sitt klädföretag gjort så mycket och så länge för miljön och uppmärksammat det men ändå har det inte gjort avkalla på sin stil och utformning av kläderna utan det har kanske istället gett det ett änne större djup med den ekologiska "tatchen". Och den riktiga pricken över i-et blev det ju när hon startade Gudruns Vintage så att man verkligen kan återvinna kläder.
Det var verkligen kul att få träffa så många engagerade och kunniga personer och jag fick träffa många människor som blev intresserade av min ide med att vara delaktiga i min bokring "Pockethexorna på utflykt" för det blev en miljösatsning utan att jag hade det som målsättning i från början utan det var bara för att få sprida läsglädje till så många som möjligt och om du själv är intresserad så gå då in på min blogg och läs hur du gör för att gå med eller kika bara in för att få eller ge lästips för det är också välkommet!

Kramis ifrån Pockethexan själv, det var jag som låg och vilade min "trasiga" rygg i solstolen!
0
Skrivet av Pockethexorna, mars 30, 2011
GRATTIS Gudrun!
GRATTIS AV HELA MIG, dagen till ära klädd i grönt från topp till tå i Gudruns sköna plagg (dvs ner TILL strumporna...) - Gudrun - DU ÄR en riktig PLAGGMAMMA!!! För denna utmärkelse för utsök design, eccotrippade tyger och fantastiska färger är du verkligen värd all uppmärksamhet i världen! Och världen störsa GRATTIS!!!
0
Skrivet av PIM VALBORGSDOTTER, mars 30, 2011

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar