Annons
Annons
Aktuellt / Event / Vintageälskare samlades för nostalgi

Vintageälskare samlades för nostalgi

Vintagemassavt2011-520Vintagemassavt2011-340Vintageälskare samlades för nostalgi I helgen gick Vintagemässan Bakåt:framåt av stapeln. Den har sedan 2008 arrangerats två gånger per år: vår och höst. Denna gång hölls mässan i nya lokaler i Münchenbryggeriet på Södermalm i Stockholm. De dryga 1000 kvm fylldes med kläder/accessoarer/inredning från 1920-80-tal och man höll öppet både lördag och söndag.

Bland utställarna fanns både privatpersoner och affärer. Besökarna var till största delen kvinnor i alla möjliga åldrar med en överrepresenation runt 25-40 år.

massan-1
massan-10
massan-11
massan-12
massan-13
massan-14
massan-15
massan-16
massan-17
massan-18
massan-2
massan-20
massan-22
massan-3
massan-4
massan-6
massan-7
massan-8
massan-9
01/19 
start stop bwd fwd

På andra mässor är det lätt att se trender som skiftar från år till år, men just inom vintage är det sparsamt med den typen av förändringar. Möjligtvis är det mer efterfrågan av den sportiga amerikanska stilen, med fotbollsjackor och hejaklacks-kjolar. Man kunde även se många besökare ha på sig overaller av olika slag, det är något som inte varit lika vanligt tidigare.

Störst fyndpotential fanns bland klänningarna eftersom utbudet var otroligt stort. En mässplats är inte direkt gratis och det hjälper oss besökare eftersom säljarna bara tar med sig det finaste fina (och förstås det dyraste dyra). Trots detta fanns något för alla plånböcker. Myrorna, Stadsmissionen och Humana hade konkurrenskraftiga priser. Moddie och yesterday! hade oändligt många fantastiska klänningar för alla tillfällen.

Ni som inte kunde närvara bör markera 24-25 september i kalendern, då är det nämligen Vintagemässan höst.

Av: Frida Walström
Foto: Frida Walström

Kommentarer (2)Add Comment
...
Overaller? Serieusement?
Funderar själv på en sån liten kort... Liksom shorts och linne som sitter ihop. I går såg jag en jättefin rosa prickig - trodde jag, tills jag märkte att det var en alldeles för kort klänning. En liten vindpust och - oh no, trosvarning.
0
Skrivet av Maria-Thérèse, april 28, 2011
reply
Set your life time easier take the loans and everything you need.
0
Skrivet av Charlotte18Lawrence, juni 15, 2011

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar