Annons
Annons
Aktuellt / Event / OS ska sätta London på den "gröna" kartan

OS ska sätta London på den "gröna" kartan

vel_ap-520vel_ap-340 OS ska sätta London på den "gröna" kartan

OS pågår mellan den 27 juli och den 12 augusti 2012.

Läs mer om OS här>>

Foto ovan: Hopkins Architects

Årets OS  är det grönaste någonsin enligt arrangörerna. Den olympiska kommittén i London har samarbetat med WWF och BioRegional med målet att kunna hålla världens första hållbara olympiska spel.

I skapandet av OS-området har tusentals träd planterats och två miljoner ton jord har rensats från föroreningar som olja, arsenik och bensin. Ett annat sätt att tänka grönt är samarbeta med organisationer som främjar cyklande och gång, för att få besökarna att använda dessa transportvägar.

Även maten ska vara etiskt och hållbart producerad, och den extra avfallsmängden som produceras vid ett sådant här stort event ska tas om hand på rätt sätt och inte skickas till deponi. Förpackningsmängden ska minskas och återvinningsbara material ska användas, samt att återvinning ska uppmuntras.

Arenorna som används vid årets OS är i första hand redan existerande sådana, men där detta inte är möjligt har nya arenor byggts med tanke på miljön. Till exempel har arenan Velodrome (foto ovan) tillverkats bland annat av FSC-märkt trä, samt att man byggt ett naturligt ventilationssystem som eliminerat behovet av luftkonditionering. Denna arena är dessutom dubbelt så energieffektiv som den egentligen behöver vara. Ett övergripande mål när det gäller arenorna är att de byggnader som byggts permanent ska vara 15 procent med energieffektiva och att 90 procent av rivningsavfallet ska återanvändas eller återvinnas.

Av: Jenny Brolin
Foto: hopkins.co.uk>>

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy