Annons
Annons
Aktuellt / Event / Miljöfestivalen FuturePerfect intar Vaxholm

Miljöfestivalen FuturePerfect intar Vaxholm

Futureperfect-520FPF11_FireMiljöfestivalen FuturePerfect intar Vaxholm andra året i rad

Gabriella

Namn: Gabriella Silfwerbrand
Ålder: 30
Familj: singel

Gör: Jobbar med program och produktion av Ö Festivalen, nyss avslutad master på Stockholm Resilience Centre

Aktuell med: Arrangerar Ö Festivalen - 23-26 augusti 2012 i Vaxholm

Festival: FuturePerfect
Startades: 2011.
Grundare: John Manoochehri

Festivalens syfte: Att öka intresset för hållbar livsstil genom att introducera och föra fram hållbarhet på ett mer positivt, konkret, tillgängligt och entreprenöriellt sätt. Att engagera en bredare publik på nya, innovativa sätt och integrera kreativitet och kultur som en självklar och naturlig del i debatten

Sponsorer: Endast varusponsorer för mat och dryck.
Övrigt: FuturePerfect är en icke vinstdriven organisation.

Läs mer>>

För andra året i rad arrangeras i helgen Ö-festivalen, en hållbarhetsfestival med musik, yoga, konstworkshops och en massa god mat. Möt Gabriella Silfwerbrand, som jobbar med program och produktion.

Ö-festivalen är en ”hållbarhetsfestival” – vad innebär det?
– Tre oförglömliga dygn fyllda av inspiration, kreativitet, utbyte, engagemang och avkoppling som väcker känslan av potential, att vi kan förändra! Du kan välja att göra yoga, diskutera framtidens stadsplanering eller en konstworkshop och varje dag är det musiker och DJs som spelar.

Besökare möter kreatörer, entreprenörer, företagare, politiker, forskare, akademiker, experter och andra världsledande aktörer inom hållbar innovation och livsstil i kreativa och inkluderande  samtal. Det är inte som någon annan konferens eller festival, och samtalsledare och moderatorer är där för att synliggöra möjligheter och ger förutsättningar för personligt engagemang och socialt företagande i samtalen.

Varför ska man besöka festivalen?
–Jag tror att alla som någon gång tänkt på att det är dags att göra saker lite bättre, mer hållbart, skulle älska att vara där. Kom och utforska hälsa, välmående och hållbarhet i en kreativ och rolig miljö, där fokus ligger på potential och möjligheter. Möt personer som vill ta nästa steg inom hållbarhet, och vara ledande i att skapa och förändra förutsättningarna för utveckling och hållbar livsstil - inom design, policy, politik och lokalt deltagande, mat, utbildning, konst, musik, företagande.

FPF2011_Goran_Kajfes

Ni arrangerade även festivalen förra året, vilket är ditt bästa minne från den?
– Avslutningen på festivalen, efter tre dagar av samtal och musik i sommarvärmen,  när John, FuturePerfects grundare, frågade om vi ville ha en festival nästa år, och rummet bubblade av entusiasm och jag sa till mig själv att jag vill vara med och ge den här upplevelsen till andra nästa år.

Vilket är ditt bästa tips inför årets festival?
– Maten kommer vara helt fantastisk! Kockar som lagar mat utifrån säsongen, ekologiskt och kravmärkt, lagat med kärlek från grunden. Augusti är en härlig tid med grönsaker fyllda med smak, näring och färg.
Jag ser fram emot diskussionerna om hur vi gör mat hållbart, design och arkitektur hållbart, och framtidens hållbara tjänster och produkter.

Ditt bästa tips för en grönare vardag?
– Jag tror att det handlar om att se sin egen möjlighet att påverka, genom att uttrycka till politiker vad vi vill ha, och ta ansvar för att det man ägnar sig åt inte bidrar till en sämre eller mer förorenad värld. Själv gillar jag att beställa grönsakslådor med hemleverans -  då får jag grönsaker i säsong och har börjat använda grönsaker som inte ens säljs i mataffärerna.

Av: Jenny Brolin

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy