Annons
Annons
Aktuellt / Event / Loppis feber intar Stockholmsförort - fem tips till dig som älskar loppis

Loppis feber intar Stockholmsförort - fem tips till dig som älskar loppis

Loppis-i aspuddenLoppis-i aspuddenFem tips till dig som älskar Loppis

I september gick gatuloppisen ”2km loppis” av stapeln i Stockholmsförorten Aspudden. Det är tredje året loppisen arrangeras och har snabbt blivit en stor succé. I år uppmanades besökarna att åka till en närliggande station och gå sista biten då det varit problem med trängsel då rekordmånga besökare  varje år.

Allt fler går ihop och anordnar loppis på sin gata
Fenomenet med ”km-loppis” har blivit populärt och spridit sig. Tidigare i år var det två andra stadsdelar i Stockholm som ordnade egna loppisar med samma koncept. Föreningen ser gärna att fler hakar på och ordnar egna ”km-loppisar”, men har bland annat krav på att loppisen ska arrangeras utan vinstintresse och att endast begagnade saker får säljas.

2Km loppis-gruppen ser även gärna samarbete med miljöorganisationer. Förra året samlade Naturskyddsföreningen in pengar på området. Läs mer om att ordna en egen 2km-loppis på föreningens hemsida: http://2-kmloppis.se.


5 tips för loppisbesökaren

  • Ha med kontanter, gärna i olika valörer. På en större loppis kan det vara långa köer till bankomaterna och det är inte kul att tillbringa tid när du kunnat fynda i kö.
  • Ha bekväma skor.
  • Ha med en ryggsäck eller tygkasse att förvara fynden i. Inte alla säljare har kassar tyvärr, och så är ju tygkassar bättre för miljön dessutom.
  • Tänk ut i förväg vad du är på jakt efter. På så sätt minskar risken att du förköper dig på onödiga saker.
  • Lämna barnvagn och hund hemma. Det är ofta trängsel på gatorna vid en gaturloppis, och de tycker nog heller att det är lika roligt att loppisfynda som du gör.

Av: Jenny Brolin
Foto: Sxc.hu

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy