Annons
Annons
Aktuellt / Krönikan / Halloween är en dyr historia

Halloween är en dyr historia

Halloween är en dyr historiaEdit Künstlicher
Halloween är en dyr historia

Halloween står för dörren med sina överfyllda godispåsar. Det är dyrt,  dåligt för små barnamagar och mycket slängs i soporna. Varför inte fira ekologiskt?

i USA spenderar genomsnittshushållet motsvarande 135 kronor
bara på godis under den här helgen.

 

Trenden kommer naturligtvis från USA – det land som hela det svenska halloweenfirandet kommer ifrån. Nu springer både svenska barn från dörr till dörr för att tigga godis. Men i USA håller en formlig proteströrelse på att växa fram.

Samvetsgranna mammor och pappor har börjat lägga en helt annan typ av godis i ungarnas tiggarkorgar. Askar med ekologiska russin, stänger av ekologisk torkad papaya, krispigt organiskt rissnacks, godis tillverkat av nytta alger är några förslag.


 

Men man kan gå längre.
Exempelvis genom att köpa återvinningsbara tiggarkorgar, tillverka egen ansiktsfärg och andra dekorationer, samt avstå från att köpa nya utklädningskläder – och i stället byta med varandra. Läs Susanna Carlings och Sophia Anderssons gröna Halloweenguide och få tips om hur du gör den mer hållbar.

Enligt den amerikanska erfarenheten blir det ekologiska inte billigare. Men fördelarna är ju uppenbara. Det enda som inte är undersökt är vad barnen egentligen tycker.

Jag önskar dig en mysig Halloween-helg med mycket godis och bus!
Edit Künstlicher




Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy