Annons
Annons
Aktuellt / Krönikan / Gott Nytt Grönt År 2011!

Gott Nytt Grönt År 2011!

Edits krönika: Gott Nytt Grönt År 2011Edits krönika, Gott nytt grönt år 2011
Gott Nytt Grönt År
Varje år passar jag på att göra ett "bokslut av det gångna året" för att utvärdera mina personligt satta mål och förbättra mina förutsättningar att sätta nya mål för året som kommer. Det nya året symboliserar en nystart och ger ofta nya krafter.

edit
Edit Künstlicher driver sedan 2009 LivingGreen.se med målsättningen att inspirera 90% av befolkningen bli 10% grönare.

Edits nyårslöfte 2010:
Genom att förändra sina konsumtionsvanor under 2011 både kunna spara pengar och leva grönare.

Edits gröna plan för 2011:

  • Handla kvalitet istället för kvantitet.
  • Äta mindre portioner och mer grönt på tallriken.
  • Skänka och sälja det familjen inte använder.
  • Våga vägra REA.

När jag ser tillbaka på 2010 ur ett grönt perspektiv är det några personer och händelser som står ut som extra ordinära.

European Green Capital
Stockholm har haft världens blickar på sig som Europas första gröna huvudstad 2010. Det har inneburit en extra satsning på det gröna. Staden har städat upp, planterat nytt och startat gröna projekt. Frågan är om det är en början på något stort eller en marknadsföringsfasad. Det återstår att se 2011. Vi lämnar vemodigt men stolt över stafettpinnen till Hamburg som blir European Green Capital 2011.

2010 års vinnare
Maria Wetterstrands varumärke har stärkts. Under 2010 har Maria flörtat med väljare, tittare, läsare och näringsliv som aldrig förr. Hon har genom att bli mer kommersiell lyckats att få in miljöfrågorna i ett större sammanhang. Med sexiga tidningsomslag, roliga talkshow-inslag och en enastående valrörelse är hon en PR-konsults drömkund, alla vill ha en bit av Maria. Det ska bli spännande att följa Marias vägval efter hennes avgång som språkrör för MP. Väljer hon näringslivet som arbetsgivare finns det många giganter på kö som vill rekrytera. Det är jag hundra på.

Årets gröna fest
Kronprinsessans bröllop blev en glädjens och faktiskt en riktigt grön tillställning. Hovet lyckades förena lyx med hållbarhet på ett diskret och delikat sätt. Genom att välja lokala leverantörer, ekologiska råvaror och genomtänkta gröna detaljer finns det en glimt av hopp att andra länder tar efter Sveriges uppfinnar rikedom kring att stora evenemang kan bli grönare. Jag ser nyfiket fram emot Storbritaniens prinsbröllop 2011 och hoppas att  de blivit inspirerade av det svenska hovet.

Det är dags att runda av ett för LivingGreen, framgångsrikt grönt 2010 och blicka framåt inför ett spännande 2011. Vi har under 2010 mer än fördubblat antalet medlemmar och fler än någonsin inspireras av LivingGreen varje vecka. Jag vill passa på att tacka er för det gångna året och ser fram emot ett ännu mer inspirerande och ännu lite grönare 2011.

Gott Nytt Grönt År 2011!

Edit Künstlicher

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy