Annons
Annons
Aktuellt / Krönikan / Edits krönika: En positiv fläkt

Edits krönika: En positiv fläkt

EditKunstlicher_grundare_livinggreen_520EditKunstlicher_grundage_livinggreen_160En positiv fläkt
Att driva en sajt som lägger fokus på det positiva i miljödebatten har sina för och nackdelar. Det kan vara provocerande att vilja se det positiva, i stället för att blåsa till strid.


Häromkvällen hamnade jag i en het debatt med en kvinna som tycker att vi ska bojkotta de stora aktörer som hon menade marknadsföra sig som gröna, men där miljöengagemanget bara är ren kosmetika. Det som kallas greenwashing. Skrapar man på ytan, finns inte mycket där.

När jag möter en person som stör sig på det faktum att vi lyfter fram det positiva, även om kan kännas som en liten detalj i det stora sammanhanget, minns jag varför jag valde att starta LivingGreen för två år sedan.

 

"Jag tröttnade på alla nejsägare"

Då var jag själv provocerad av att miljöfrågan nästan alltid beskrevs i negativa termer. Det har i sin tur lett till att många som vill bana väg för gröna alternativ blir hämmade av rädsla för att göra fel eller för att bli anklagade för greenwashing.

Jag tröttnade på alla dessa nejsägare och startade en sajt som lyfter fram de som i stället vågar satsa, vågar förändra och visar vägen till ett enklare roligare och sexigare grönt liv. Även om man inte förändrar allt med sina val, är det viktigt att åtminstone göra det lilla man kan.

Därför finns LivingGreen.

I mars firar LivingGreen 2 år av positiva gröna nyheter. Fram till den 20 mars har du möjlighet att rösta på tre inspirerande kvinnor som gör positiva handlingar för en hållbar framtid. Den 29 mars bjuder vi in till ett festligt ekokalas och delar ut LivingGreen Award för första gången!

Du som röstar kan vinna ett exklusivt ekologiskt hårvårdskit från Björn Axén! Rösta på din favorit här.

 Av: Edit Künstlicher

Kommentarer (3)Add Comment
Så sant!
Tack för att du tar upp detta! Det är verkligen på tiden att det gröna blir accepterat i de fina salongerna. Jag är så trött på allt negativt. Jag blev så glad när jag hittade er!
/Trine från Köping
0
Skrivet av Trine, mars 11, 2011
Jag gillar tanken
att vi kan göra lite och om vi är fler så händer det bra grejjer. För vem mäktar med att ändra allt och vem klarar av att ta 100% rätt beslut hela tiden.
Jag har rekommenderat er till alla jag känner och hoppas att alla får lite grön inspiration och gör lite mer.
Tack för en fint sajt!
0
Skrivet av Alexandra, mars 11, 2011
Visst är det provocerande!
Jag blir provocerad av stora bolag som utger sig för att göra grönt men som i själva verket inte bryr sig. Det bör dock vara en oberoende organisation eller myndighet som bör granska dessa.
Sedan finns ju andra sajter och medier som ägnar sig åt granskning på ett bra sätt. Jag gillar Miljöaktuellt eftersom jag jobbar med miljö men har förståelse för om lekmän inte finner inspiration in facktermer.
Fler som vill mer är toppen enligt mig!
0
Skrivet av Gröngöling, mars 11, 2011

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy