Annons
Annons
Aktuellt / Krönikan / Jag är ett kvalitetsfreak

Jag är ett kvalitetsfreak

EditKunstlicher_grundage_livinggreen_160EditKunstlicher_grundare_livinggreen_520"Jag är ett kvalitetsfreak"


Mina favoriter för en långsiktig garderob:

Church

Scarfes

  • Ett par Church-skor i herrmodell - de håller hela livet.
  • En sidenscarf i två storlekar för höst och en med ljusa toner för våren.
  • En skräddad svart klänning i rätt längd.
  • En skräddad svart kavaj som passar min kroppsform.

Bäst just nu:

Allt prickigt som är en ständig favorit för mig.

Reija-Sockdesigners
Ekologiska stumpor från SockDesigners

Läs mer om prickigt i höst här.

Då är hösten här och med den även höstmodet. Modemagasinen formligen exploderar av nya plagg och heta trender. På visningarna i Paris och Milano har modefolket bestämt sig för vilket plagg som gäller i höst och vilken längd på kjolen som är rätt för säsongen.

Tidigare var jag ett riktigt modelejon. Jag hade koll på alla trender och följde dem noga. I dag följer jag inga trender alls utan köper det jag älskar, oavsett hippfaktor. Jag har ett systematiskt sätt att handla, jag vet vad jag kommer använda många gånger och har en förkärlek för kvalitet. Jag är ett kvalitetfreak! Jag går igång på handarbete och saker som blir vackrare med åren.

"Mina favoriter håller måttet"

Jag har flera plagg i garderoben som har en historia. Jag har köpt dem nya och de har följt med mig säsong efter säsong, för de håller måttet. Så när trenderna dyker upp i höst gör jag först en inventering av min garderob.

Jag plockar fram det där plagget som kanske är extra trendigt just nu och kombinerar det med något klassiskt som alltid funkar. Så när jag handlar tänker jag framför allt långsiktigt. Det är mer kvalitet än kvantitet i min garderob.

Den här säsongen kommer jag att använda en speciell klänning extra mycket. Den köpte jag på vår bröllopsresa för 10 år sedan. Den är mörkblå med vita prickar och med en liten volang nertill. Då, för tio år sedan, var den dyr. Den var ett sådant plagg som man tvekar innan man köper. I dag är jag glad att jag köpte den och anser att den var riktigt prisvärd.

 Mer inspiration och tips om hur man bygger en långsiktig garderob får vi av modeoraklet och CHICs modechef Hulda Andersson på höstens första LivingGreenevent. Vi ses där!

Edit-namn

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy