Annons
Annons
Aktuellt / Krönikan / Tack för ett magiskt 2011!

Tack för ett magiskt 2011!

Tack-for-ett-magiskt-ar-520Tack-for-ett-magiskt-ar-340Tack för ett magiskt 2011! - Nu är vi störst!


Bäst just nu:

Just nu njuter jag av att vara ledig och ladda batterierna inför 2012.

Det gör jag genom att göra personligt bokslut. Jag utvärderar det positiva under året och vilka saker jag vill ha mer av nästa år.

Sedan lägger jag upp en plan för hur jag vill vara och vad jag vill uträtta det kommande året.

Saker jag vill ha mer av nästa år:

 • Inspirerande personliga möten
 • Fler gröna förebilder i media
 • Humanare tider för fler biofilmer. Biografer visar film för nattugglor. Men vem vill se en film kl 21.00 på en vardag?

Se filmklipp från våra två sista event

När jag i februari 2008 blev antagen till ett kvinnligt entreprenörsprojekt hade jag en idé om hur jag ville göra det mer lustfyllt att bli grönare. Under tretton månader formades och föddes verktyget GreenTarget och webbmagasinet LivingGreen.se.

Mina mål har hela tiden varit att fler ska göra lite mer och att vi ska lyfta det positiva i att leva lite grönare.

Många frågar mig hur det kommer sig att jag skapade LivingGreen. Jag är inte urtypen för en grön ideolog. Jag är inte uppvuxen i en familj med gröna ambitioner och jag har aldrig gått på Mulleskola.   Men när jag blev förälder blev det en självklarhet att läsa innehållsförteckningar på barnmatsburkar, köpa ekologisk bomull till babyn och så vidare.

Det blev startskottet på min gröna resa. En resa som jag kommer utforska och ser fram emot att dela med er under en lång tid framöver.   Inte vågade jag hoppas att LivingGreen skulle bli så väl mottagen och bli en naturlig del av tusentals kvinnors inspiration i vardagen.

 • 2011 blev det första året då vi med er hjälp delade ut LivingGreen Award till en person som gjort det lätt för oss att välja rätt. Priset gick till designern Gudrun Sjöden som sedan 1976 arbetat med det gröna som en naturlig del i sin affärsidé. Hon har bevisat att det går att bedriva ett framgångsrikt hållbart företag.

 

 • 2011 blev året då vi fick träffa er personligen på våra tre LivingGreen event i Stockholm. Vi smakade ekologiskt vin, njöt av vegetarisk mat, tillagad av Ulrika Davidsson, och mycket mer. Vi träffade inspirerande personligheter som berättade om alltifrån mat utan tillsatser, vintagemode och plasten i våra hav. Tack till alla er som kom och minglade med oss! Vi utlovar fler inspirerande träffar under 2012 så håll utkik!

 

 • 2011 blev året då vi välkomnade 13 nya gröna bloggare till LivingGreen och lanserade vår nya bloggportal. Våra bloggare skriver om allt från mat och skönhet till yoga. Bloggarna uppdateras dagligen och ger en personlig inblick andras gröna vardag.

 

 • 2011 blev även året då fler väljer att göra lite mer! Under året har vi sett antalet gröna produkter explodera på butikshyllorna. Fler företag väljer att jobba hållbart och utbudet ökar.

  Nytt hopp väcktes på klimatkonferensen i Durban, då länder som Kina och USA också valde att skriva under avtalet. Mycket arbete återstår såklart men med dessa stormakter i båten blir det klart enklare att paddla.

  Här på hemmafronten ser vi att fler än någonsin vill bli inspirerade av det gröna livet. Vi är väldigt stolta över att nu vara Sveriges största gröna webbmagasin! (Källa: SIS Index)

 

 • 2011 blev året då vi tillsammans samlat in över 5 000 kronor till stiftelsen Naturarvet för att stödja deras arbete att bevara mångfalden i våra skogar genom att köpa loss gammelskog. Inför 2012 har vi satt ribban ännu högre och kommer för varje ny LivingGreen-medlem skänka 10 kronor till Naturarvet. Det gör det ännu bättre att bli LivingGreen-medlem!

Jag vill tacka alla er som följer oss varje vecka! Ni inspirerar oss att jobba hårdare och bli ännu bättre. Tillsammans kommer vi att göra 2012 ännu härligare – och grönare!

Edit-namn

Kommentarer (1)Add Comment
Green exit
Living Green är ett ett föredömligt initiativ - varför inte inkludera tanken med en grön begravning, promession, och stötta Prolifera.

Peter
0
Skrivet av peter mäsak, december 27, 2011

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy