Annons
Annons
Aktuellt / Krönikan / Edits krönika

Edits krönika

Edit Künstlicher om Livinggreen

Jakten på mitt
grönare liv

Ekologiskt, grönt och klimatsmart är verkligen på tapeten. I dag kan man gå på ekomässa, läsa om ekomat i morgontidningen och köpa ekoprodukter i varje gatuhörn. Annat var det för drygt fyra år sedan när jag letade efter inspiration och information om renare mat och mindre kemikalier i barnens kläder.

När jag fick barn blev det för mig som för många andra. Jag blev noga med vad barnen åt, hur det mosades och var det kom ifrån. Det blev som en hobby att undersöka allt på marknaden eftersom ”mina barn ska ha det bästa”.
Jag drog slutsatsen att mat som framställs utan kemikalier måste vara bättre och smaka godare. Det märkte jag inte minst på åtgången. De ekologiska barnmatsburkarna luktade bättre och smakade godare. Barnen åt dem med aptit. Men det här kan ju inte enbart gälla maten? Det var då iden om en grön portal, en livsstilsajt föddes.

De sajter och den information som fanns då kändes antingen för politiska eller för ambitiösa för min smak. Jag tappade sugen direkt när jag inte kunde leva upp till de stränga krav eller den standard de satte upp. Jag kunde inte heller identifiera mig med det som skrevs.
Då bestämde jag mig för att den sajt jag ville bygga skulle vara för vanligt folk – för dig och mig. För alla oss som vill leva grönare, men utan att ge avkall på det som gör livet gôtt att leva.

Eftersom jag själv sökte ett verktyg som både ger ett jämförbart värde och möjligheten att sätta upp mitt eget gröna mål, började jag skissa på det verktyg som kom att bli det första i sitt slag på den svenska marknaden. Det lanserades den 1 mars 2009 och heter GreenTarget.  Du kan läsa mer om verktyget GreenTarget och hur du sätter upp ditt eget gröna mål här.

Jag vet att jag inte mäktar med att göra allt. Framför allt vet jag att jag inte klarar av att göra allt på en gång. Därför fokuserar LivingGreen.se på att ge dig som besökare inblick i hur andra gör och tips om hur du kan göra lite mer.
Det viktiga är inte att du gör allt, utan att du tillsammans med många andra gör lite.
Läs mer om hur du genom att bli 10 procent grönare sparar in 4,5 varv med jumbojet runt jorden.
För att ge dig inspiration och information med glimten i ögat har jag knutit till mig två erfarna och kunniga journalister. Ingrid Kindahl och Annika Rosell har mer än 30 års erfarenhet och de skriver alltid med konsumentfokus.
För det kan vara hur bra som helt för miljön, om det inte fungerar i din vardag så görs inget för miljön. Du kan läsa mer om redaktionen här.

Välkommen till en lite grönare vardag!


Kommentarer (3)Add Comment
Tapetserar tips
Hej Edit,

Jag skulle vilja ge min farfars gamla 50-tals stolar nytt liv, men behöver klä om dem. Vet du någon bra tapetserare i Stockholm, gärna rel centralt.

tack för hjälpen!
0
Skrivet av akka, september 12, 2009
Tapetserare i Stockholm
Hej,
Jag använder en jätteduktig kille som sitter i samma lokaler som Tyg och Tagel på Alströmmergatan, Kungsholmen. Snett mittemot ROOM.
Om du skickar ett mail till no-reply@livinggreen.se med din mail så tar jag gärna reda på hans nummer. Jag brukar bara åka förbi och lämna in mina möbler:-)

Lycka till!
/Edit
0
Skrivet av Edit, september 12, 2009
Tapetserare i Stockholm
Hej igen,
Nu har jag luskat rätt på min tapetserares hemsida: http://sltapetserare.se/
Kan rekommenderas varmt!
Lycka till med arvegodset!
MVH/
Edit
0
Skrivet av Edit, september 25, 2009

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy