Annons
Annons
Aktuellt / Krönikan / Jag älskar att handla

Jag älskar att handla

Edits MyrornafyndEdits krönika - Jag älskar att handla

Jag älskar att handla.
Det är något visst med att leta, jämföra, pruta och släpa hem fynd. För mig är halva nöjet är att jämföra. Ibland undrar jag om människan alltid varit funtad så?

Edit KünstlicherEdit Künstlicher
Foto: Juliana Wiklund.

morethanwords.se

 

Läs om Edits tankar kring bilköp här

För visst kan man bli extra glad för en alldeles vanlig pryl som man lyckats köpa rabatterad eller en ovanlig mojäng som är unik och som bara finns i ett enda exemplar.
Jag har hittat ett sätt att föda mitt behov av att leta, hitta och dra hem. Jag handlar så mycket jag kan second hand och begagnat. Det är roligare att leta, billigare att handla och dessutom klimatsmart.

Vår inredning är just ett sådant exempel. Hemma hos oss har nästan allt tillhört någon annan innan det fyndats av mig, körts hem och fått ett ibland helt nytt användningsområde. En potta har blivit en unik blomkruka, udda stolar har fått identiska sittdynor och vips hör de ihop. En orientalisk matta bor numer i köket under en modern matgrupp, det är så fel att det känns helt rätt.

Ett nytt irriterande moment med min hobby är att Myrorna i Ropsten som fram till nu varit min hovleverantör har höjt sina priser avsevärt. För möbler och prylar som aldrig ens skulle kunna säljas på varken loppis eller Blocket vill Myrorna ha hutlösa pengar för. För möblerna är kantstötta, en repa här och där och stolsdynorna ursuttna. En soffgrupp från 60-talet kan har prislappen 7000:- och ett repigt furubord kostar 2500:-.

På bilden ovan ser ni några fynd som jag gjorde innan Myrorna blev för exklusiv även för mig. Ett sybord som jag betalade 200kr för. Det stod knappt vid köpet och saknar nyckel.Jag föll för den åttakantiga formen på bordskivan. De röda fåtöljerna kostade 700kr paret. De saknade någon knapp i ryggstödet och någon fläck på sittdynorna fick jag jobba bort. Den trearmade golvlampan gav jag 175kr för trots att färgen är bortskavd på flera ställen. Den fick nya skärmar och lämnades in till elektriker för nya säkra sladdar.

Det verkar som att trenden att handla second hand kommit ifatt även Myrorna och man värderar trenden så högt att du nu måste vara höginkomsttagare för att ha råd att shoppa på Myrorna i Ropsten.

Skärpning Myrorna säger jag! Mer second hand till vanligt folk.

Av: Edit Künstlicher

 

Vinn kokbok i November

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy