Annons
Annons
Aktuellt / Krönikan / Edits krönika februari 2010

Edits krönika februari 2010

Episoder av tvivel

Episoder av tvivel
Jag försöker leva som jag lär i den mån det är rimligt och genomförbart. I vår familj innebär det en ständig kamp mellan tid och miljö samt ekonomi och miljö. Det kräver en hel del planering och finess när man väl bestämt sig för att leva mer klimatsmart.

Om du skulle kunna kika in i mitt huvud och läsa mina tankar en dag skulle du finna ett virrvarr av frågor och konflikter. Jag ifrågasätter ständigt vilket val som påverkar miljön minst. Jag funderar hela tiden över hur vi kan behålla glädjen och lusten i vårt liv utan att tära på naturen.  Ska vi köpa en ny matta till vardagsrummet eller ska vi köpa en använd? Sedan kan jag ställa mig den kanske viktigaste av alla frågor: Behöver vi verkligen mattan?

Samtidigt som jag gör mina val i vardagen slår det mig hur hopplöst det kan kännas att fundera över doseringen av tvättmedel eller mitt mattköp när vi läser om att haitierna varken har mat eller sjukvård.

"det kan kännas hopplöst att fundera över dosering av tvättmedel..."

Hur futtigt och oviktigt känns det inte att fundera över om datorn ska stå på under natten eller inte, när barn saknar sina omkomna föräldrar efter en naturkatastrof som jordbävningen i Haiti.

När jag har gått igenom en sådan episod av tvivel kommer jag till min egen undsättning genom att inse att jag redan har gjort mitt val. Det krävs nämligen bara ett val. Det är valet att göra så gott man kan så ofta man kan.

För när allt kommer omkring kan man ju inte göra mer än sitt bästa i den situation man själv befinner sig i. Genom att leva så miljömässigt anständigt som möjligt hjälper både du och jag alla andra människor som vi delar det här jordklotet med.

Just nu kan du läsa vår lista med små tips om hur du sparar både kronor och miljö genom att hålla igen på elen. Och eftersom vi på redaktionen har bestämt oss för att 2010 ska bli upplevelsernas år har vi startat en helt ny Upplevelseblogg och en artikelserie om hur upplevelser kan förändra ditt liv. Här får du som vill uppleva mer både tips och inspiration om var och hur.

Passa även på att bli medlem om du inte redan är det!  För under februari lottar vi ut fem personliga väskset sydda av återvunna jeans av märket GreenDarlings. Läs mer om hur du tävlar här.

Kommentarer (1)Add Comment
...
Att bestämma sig verkar enklare än den är i verkligheten. Även hos oss är ett stort kamp hemma, för alla måste vara eniga. Och det är vi inte i vardagens små saker du också skrev om. Men största uppgiften är utan tvekan att lära våra barn om konsekvenser, prata om detta dagligen, och vara duktig förebild själv. Det finns ingen som kan argumentera om detta..
Bra jobbat med webbsidan!!
0
Skrivet av Jhedelius, mars 10, 2010

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar