Annons
Annons
Aktuellt / Krönikan / Det är bröllopsyra i Sverige

Det är bröllopsyra i Sverige

Edits krönika Bröllopsyra i SverigeEdits krönika Bröllopsyra i  Sverige
Det är bröllopsyra i Sverige

Här i Stockholm väntar vi på en stor folkfest i samband med kronprinsessans bröllop. Det städas på gator, provrids hästar till kortegen och fasader putsas.

De flesta av oss kommer kanske inte gå på självaste bröllopet i Storkyrkan utan i bästa fall, på väninnans istället. Därför skriver vi den här månaden extra mycket om just bröllop.

Små val som gör det till en grönare fest

  • Ekologiska drycker
  • Byt ut förrätten till vegetariskt alternativ
  • Säsongens frukter och bär eller ekologisk choklad
  • Hyr eller låna istället för köp porslin etc.
  • Samåk till och från festen (även taxi)
  • Ge bort en hållbar present eller en upplevelse

 

Tipsa oss!

Kommer du ordna en ekologisk fest eller bröllop i sommar eller i höst?

Maila oss och berätta!

Jag minns när jag gifte mig för snart tio år sedan. Inte hade jag en tanke på att bröllopet skulle vara hållbart eller att jag skulle välja blommor som var fairtrade. Idag ges det ut böcker om ”ekobröllop” och brudparen står i kö för konsultationer om hur man kan anordna ett mer hållbart bröllop. Just nu kan du som är medlem köpa boken om hållbara bröllop till ett extra lågt pris genom att logga in som medlem och läsa under "cluberbjudanden".

"För tio år sedan var det inte tal om ekobröllop"

Sist jag anordnade en bröllops-liknande fest var förra sommaren då maken fyllde jämt och 60 personer kom för att uppvakta. Då var mina val annorlunda än på vårt bröllop. Vi valde att hyra det som gick att hyra istället för att köpa, vi satsade på närodlad mat ocHimlah serverade ekologiska viner. Men det var inget vi skyltade med eller framhävde under festen. Det var nog inte en enda gäst som ens märkte eller kommenterade vårt val.

Det är just det vi vill få dig känna när du läser LivingGreen. Du ska lätt kunna hitta alternativ som passar din sommarfest. Det behöver inte heller vara uppenbart eller bohemiskt för att det är hållbart. (Se bilder från vår fest på Facebook)

Det är ett och annat paket som ska ges bort under bröllopsyran. Här kan du verkligen göra brudparet glatt genom att ge bort ett lyxigt ekologisk present. Fler fina presenttips hittar du här. Eller varför inte tävla om ett ekologisk bedset från Himla värde 2700:-/st. Under juni lottar vi ut tre set.
Festen kan börja!

Edit Künstlicher LivingGreen

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy