Annons
Annons
Aktuellt / Krönikan / Jag lider av REA-feber

Jag lider av REA-feber

Jag lider av  reafeberJag lider av  reafeber
Jag lider av REA-feber

Det är något med mig och lusten att göra kap. När NK:s inbjudan till årets sommarrea dyker ner i brevlådan får jag pirr i magen.

NK är Nordiska Kompaniet. Varuhuset finns både i Stockholm och i Göteborg. Här finns allt från möbler till mode.

Två gånger per år bjuds medlemmar in till en exklusiv rea.

Mellandagsrean 2009/2010 lockade tusentals köande i minusgrader innan portarna slogs upp.

Årets sommarrea började redan klockan 07.00 på morgonen för de NK kort.

Jag kan liksom längta efter att fynda. Jag kan planera en hel dag efter en riktigt bra rea. Mitt sug efter att göra kap är lika starkt som suget efter godis hos någon med sockerberoende. Tillfredställelsen är tyvärr lika kortvarig som sockerruset, dessutom är plånboken skinnad.

Jag har hittat sätt att kringgå mina behov genom att handla till andra. När jag inte själv behöver något ser jag oftast till att hitta något till familjen eller till vänner, eftersom själva fyndandet är kicken. Men tyvärr innebär ofta REA både felköp och överkonsumtion för min del.

"Jag chansar på storlek och modell"

Hetsen kring en REA på NK kan jag likna vid att utfodra valpar i samma matskål, de slåss om maten och den starkaste vinner. Den här hetsen gör att jag struntar i att prova de plagg jag vill köpa och ofta chansar på storlek och modell. För inte vill jag spilla tid på att köa till provrummet när jag kan hinna med många butiker på kort tid för att hinna fynda riktigt mycket.

En annan dålig vana jag har är att köpa flera av samma plagg eller flera färger av samma plagg i hopp om att jag ska älska det och vilja ha flera variationer. Det leder oftast till att jag har en del oanvända plagg i garderoben.

I år har jag valt att strunta i NKs kvalitets-rea. Troligen missar jag en del fynd och kanske hade jag haft behov av en klänning till, men den risken är jag villig att ta. Läs våra tips om hur du blir kvitt din REA feber här.

 

Maila oss vad du tycker:

redaktion@livinggreen.se

Vi har haft en underbar, framgångsrik och lärorik vår här på redaktionen. Stort Tack för alla mail och all uppskattning vi fått under det året vi funnits! Vi ser fram emot att ge dig ännu fler matnyttiga tips och mycket mer inspiration under hösten. Skriv till oss och berätta vad du tycker om och vill läsa mer om. De breven vi publicerar belönas med ett lyxigt badpulver från Dresdner Essens!

Jag vill passa på att önska dig en underbar semester. Fortsätt att läsa oss i sommar, vi inspirerar dig hela sommaren!

Edit Künstlicher  LivingGreen

Kommentarer (1)Add Comment
Härlig krönika
Skönt att se att man inte är ensam om att känna REA hets. Nu ska jag också bromsa min hets!!
0
Skrivet av shopper, juni 22, 2010

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy