Annons
Annons
Aktuellt / Veckans bloggare / Trädkramaren är veckans bloggare

Trädkramaren är veckans bloggare

Veckans bloggare Trädkramarenwww.tradkramaren.se
Trädkramaren:

"Ekopyssla är min passion"

Namn: Hannah Magnusson
Ålder:
28

Bor: Lund
Familj: Sambo


Gör: Jobbar på studentkåren Malmö som kommunikatör
Favoritprodukt på ekohyllan: ekologisk mörk choklad såklart

Blogg:
www.trädkramaren.se

Hannas favoritbloggar:

Lillagumman.se

Craftzine

Veckans bloggare är en zombieälskande pysslare vid namn Hannah Magnusson som jobbar som kommunikatör på Studentkåren i Malmö och bor i Lund tillsammans med sin sambo.
Vi fick veta hur det kommer sig att bloggen fick namnet trädkramaren och varför Hannah tycker det är viktigt att fråga efter miljövänliga och ekologiska produkter i affärerna.

Hur kom det sig att du började blogga?
Jag läste många bloggar och försökte få tips på ekologiska kläder, men jag hittade ingen blogg som föll mig i smaken, så då tänkte jag, varför inte starta en själv?!

Vad bloggar du om?
Jag tipsar om ekologiska kläder och prylar och var du kan hitta dem. Då och då blir det även recensioner och beskrivningar på miljövänligt pyssel.

"Fråga efter ekologiskt!"

Hur länge har du bloggat?
Trädkramaren har funnits i 2 år.

Varför valde du just namnet trädkramaren?
Jag gillade kontrasten mellan miljökämpen i gummistövlar och den lattesörplande fashionistan och döpte därför bloggen efter miljökämpen, men skriver mest om shopping.

Hur många läsare har du i snitt?
Just nu har jag ungefär 400 - 500 besökare i veckan.

När började ditt intresse för en grönare livsstil och hur?
Jag har läst biologi på universitet och där blev det tydligt hur sammanlänkade vi alla är i ekosystemet och hur stor påverkan vi har på vår omvärld. Men droppen kom när jag läste en kurs om miljögifter och lärde mig att vi som kvinnor inte ska äta fisk mer än en gång per månad (de rekommendationerna har nu ändrats till max 2-3 gånger per år!) eftersom vi i så fall kan “förgifta” våra barn under graviditeten. Det säger ganska mycket om vilken skev värld vi lever i.

Har du någon bloggförebild?
Jag älskar Lillagumman.se eftersom de har så bra tekniktips och dessutom är “gummor”, vilket inte är jättevanligt i teknikvärlden. Sen hittar jag alltid bra ekopyssel på Craftzine.

Kan du få bloggstress?
Oh ja. Om jag inte har skrivit på en vecka kan jag få ångest över att jag inte lyckats göra ett inlägg. Som tur är har jag då oftast samlat på mig en massa idéer i huvudet som vill komma ut och veckan därpå blir det istället extra många inlägg.

jeans
ljustillverkning
mossdjur
tesil
tova
1/5 
start stop bwd fwd

De fina collagen är Trädkramarens signum

Vilket är ditt bästa ekoshopping tips?
Att fråga i favoritbutiken efter miljövänligt och ekologiskt. Just där och då gör det ingen skillnad, men efter 10:onde gången någon frågar så kommer det förhoppningsvis gå upp ett ljus för personalen att många av deras kunder vill ha miljövänliga produkter och börja undersöka hur de kan gå sina kunder till mötes.

Du skriver på din blogg att du är en zombieälskande pysslare, hur tar det sig uttryck?
Min favoritgenre när det gäller film är zombiefilmer, så det blir många filmkvällar med zombietema. Och sedan älskar jag att pyssla och gör det så ofta jag kan. Just pyssel kan dessutom vara mycket miljövänligt eftersom du kan återvända en hel massa grejer du har liggande hemma. Förra julen smälte jag tex ner ljusstumpar och gjorde ljuslyktor av dem och mitt nästa projekt nu är att fräscha till en sliten kofta jag har liggande med fina band. 

Vad är det bästa med att blogga?
Jag lär mig en hel massa om ekologisk mat, kläder och prylar. Saker jag antagligen inte hade tagit reda på om det inte vore för bloggen. Och så är det ett alldeles utmärkt sätt att träffa likasinnade och få diskutera miljö och klimat.

Hur firar du en grön jul?
Jag köper ekologiska matvaror och ger gärna bort miljövänliga presenter i julklapp.

Av: Madeleine Karlsson

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar