Annons
Annons
Aktuellt / Veckans bloggare / Anette Rosvall: "Jag vill bara ha ekologiskt på huden"

Anette Rosvall: "Jag vill bara ha ekologiskt på huden"

Anette Rosvall en av HusmorsornaAnetteRosvall_520
Husmorsan:
"Jag vill bara ha ekologiskt på huden"

Namn: Anette Rosvall

Familj:
Make och två söner i tonåren
Bor: Norrviken, Stockholm
Bakgrund:
Grafisk formgivare

Aktuell:
Kokboksförfattare, bloggar om mat tillsammans med Emma Hamberg för Amelia.
Blogg: blogg.amelia.se/husmorsorna

Böcker av Anette Rosvall: Husmorsorna_160Husmorsorna – The Ultimate Kökskalender

Karleksmums_160Kärleksmums
 - 101 söta favoriter

Anettes tips på bra siter: www.afroart.se
www.wildlifegarden.se

Veckans bloggprofil Anette Rosvall skriver passionerat om mat och ljuvliga sötsaker och har gett ut två kokböcker, Husmorsorna – the ultimate kökskalender och Kärleksmums:101 söta favoriter.

Hon blev ”Husmorsorna” tillsammans med sin granne och goda vän Emma Hamberg för några år sedan, och nu driver de en blogg om kärlek till maten tillsammans för Amelia.

I bloggen liksom i böckerna kan du följa Anettes och Emmas liv som husmorsor med man, barn, hus och hund och allt annat som hör vardagslivet till. Det blir mycket skratt och det är inte svårt att känna igen sig!

Matmänniska som hon är handlar Anette gärna ekologiska produkter, såsom kravmärkta kryddor, fairtrade kaffe och svenska äpplen. Hennes härliga recept finns naturligtvis i hennes böcker men du hittar också ett stort urval på recept.nu.

Blir du inspirerad av någon i din närhet som lever grönt?
–Jag har en kompis som alltid varit lite före alla andra vad gäller kompostering. Han hade en liten låda med maskar under diskbänken i början av 90-talet. Där slängde han alla sina matrester och det blev jord som han planterade sina fina tomatplantor i på våren. Han är fortfarande en kompost-freak och det kan jag bli inspirerad och imponerad av. Min egen kompost är lite av och på. Ibland är jag väldigt aktiv och ibland inte alls.

Har du någon förebild som är grön entreprenör?
Titta in på Wildlife Garden som gör fågelholkar, fjärilsholkar och annat fint för trädgården. Besök även Afro art – butiken med hantverk och kläder som är rättvisemärkt.

"Jag är en matmänniska"

Vad är grönt mode för dig?
–Kläder utan massa äckliga kemikaliska tillsatser och som inte påverkar miljön så mycket.

Hur ofta handlar du secondhand och vintage?
–Jag har inte kunnat göra det förut eftersom min storlek har hindrat mig. Men nu har jag gått ned en massa kilon och därför kan jag prova vackra 50-tals klänningar som gjordes i en kvalitet som inte finns längre!

Vad är det bästa och sämsta med second hand?
–Det bästa är att jag kan använda kläder som någon annan tröttnat på eller inte kan ha längre. Något som är tråkigt och gammalt för någon annan blir ju nytt för mig.
Det sämsta är att det ibland kan kännas lite sunkigt, få av dagens kläder håller tillräckligt bra kvalitet så att det går att återanvända när jag har tröttnat på det.

Ditt bästa fynd?
–Ett par perfekt utslitna Levis 501 jeans. Underbart sammetsmjuka och lagom urtvättade.

Din favorit i ekohyllan?
–Jag var på ett föredrag om hudvårdsprodukter för ett tag sedan och fick reda på vad smink egentligen innehåller. Det är ju så omysigt att smeta ned sig med asfalt och oljerester. Så nuförtiden vill jag bara ha ekologiska produkter på huden.

–Annars är jag en matmänniska och handlar gärna och ofta ekologiskt i mataffären, favorit är nog 5 dl grädde (det är kärlek) och nästan alla färska kryddor som är kravmärkta samt svenska äpplen.

–Jag förstår inte hur man kan välja ett vaxat Granny Smith som inte doftar någonting istället för ett svenskt Katja eller Åkerö, kanske lite fulare men så mycket godare. Jag gillar även fairtrade/reko/eko kaffe.

Vilken ickegrön sak vill du inte avstå ifrån?
–All mat!

Vilken produkt skulle du önska fanns i en grön, mer miljövänlig variant?
–Resor! Jag gillar att resa men ogillar den påverkan som flyget har på miljön.

Vad tror du skulle få en miljöskeptiker att bli mer klimatsmart?
–Jag vet faktiskt inte, jag tycker att det är smart det LivingGreen säger att det är bättre att alla ändrar sig 10% än att någon enstaka ändrar sig 90%. Många bäckar små! Men hur vet jag inte förutom att det måste bli enklare att göra gröna vardagliga val och enklare att välja bort det dåliga.

Av: Susanna Carling
susanna.carling@spiritofmagnolia.se

www.spiritofmagnolia.se

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy