Annons
Annons
Aktuellt / Veckans bloggare / Nordefors utökar med grönare vardag

Nordefors utökar med grönare vardag

Karoline-Nordefors-340Grön vardag med NordeforsVardagen bjuder på inspiration hos familjen Nordefors

Nordefors

Namn: Karoline Nordefors
Bor: Täby
Familj: Man och två döttrar (1 och 3 år)

Gör:
Undersköterska

Favoritprodukt på ekohyllan:
Saltå Kvarns havregryn (köper 5 kg säckar till hemgjord musli och gröt)

Aktuell med:
Med bloggen Grön vardag med Nordefors på LivingGreen.se

Fler intervjuer med våra underbara bloggare:

 

Till alla våra bloggar
Du har säkert inte missat att vi fått tillökning i form av en hel del blogginspiration här på LivingGreen. Nu har det blivit dags att presentera Karoline Nordefors som är en matintresserad mamma och undersköterska. Hon får utlopp för sin passion för mat genom sitt bloggande.

Varmt välkommen till LivingGreen, Karoline!
Du har bloggat sedan maj 2009 under bloggnamnet Vardag med Nordefors och har valt att utöka till en grön version här på LivingGreen, vilket vi är otroligt glada för. Berätta lite om vad vi kan förvänta oss av din nya blogg? Vad ska du inspirera oss med?

- Ni kan förvänta er tips på gårdsbutiker, utflykter, campingplatser och resmål från hela Sverige (är husvagnsägare). Jag kommer att påta i jorden och komma med härliga trädgårdstips.

"Jag är uppvuxen med mat lagad från grunden"

Produktnyheter och annan viktig information kommer att dyka upp. Recept på enkel vardagsmat, bröd och kakor liksom festtips kommer att knyta ihop säcken. Jag kommer förhoppningsvis inspirera dig till att prova saker du inte gjort tidigare, kanske få dig att besöka en plats där du aldrig varit.

Vad är det som gör att du är intresserad av en grön livsstil?
- Jag är uppvuxen med mat lagad från grunden. Mormor och morfar bodde hela livet i Kiruna och använde det som skogen gav. Torkat renkött, rökt fisk och nybakat tunnbröd är starka matupplevelser.

Efter en utbildning till Hälsoutvecklare blev min övertygelse ännu starkare om att laga mat av bra råvaror. Ju mer jag kan och vet om vad jag stoppar i mig desto lättare är det att välja i affären.

Du har familj, jobb och vardag. Hur hinner du med att blogga?
- Matlagning är en passion för mig. Inriktningen jag har på bloggen gör att jag lätt samlar på mig material. Den största tidsåtgången är att faktiskt publicera inläggen.

Nu när jag är föräldraledig är det inga problem, sätter mig då barnen sover eller då tid ges under dagen. När arbetet drar igång blir det troligtvis så att jag gör ett antal inlägg färdiga och sedan schemalägger publiceringsdatum. Eller, så blir det sena kvällar.

"Jag vill inspirera dig att prova sånt du aldrig gjort"

Vad är det bästa med att blogga?
- Den största behållningen är att kunna inspirera andra till en bättre livsstil. Kommentarer och andra kontakter där folk varit nöjda med recepten ger en stor tillfredsställelse. Att få träffa nya människor och uppleva saker jag kanske annars inte skulle göra är väldigt berikande. Vi har som familj också en väldigt varierande veckomeny, ingen vecka är den andra sig lik.

Vilket är ditt bästa tips för de som tycker att det är svårt att hinna med att laga mat från grunden?
- När jag lagar mat lagar jag mycket. Fryser in köttbullar, ogräddade lasagner, pannkakor, soppor, grytor, pastasåser osv. Barnmat till 1-åringen gör jag i stora satser och fryser in portionsvis. En middag går snabbt med t ex lammköttbullar från frysen, en couscoussallad och en yoghurtsås.

Vilka två råvaror skulle du inte vilja vara utan?
- Havregryn är en stor del av vår frukost. På sommarhalvåret gör jag egen musli av havregryn, krossade linfrön, vetekli, nötter/frön och torkad frukt. På vintern äter vi havregrynsgröt med krossade linfrön och vetekli med hemgjort äppelmos eller lingonsylt.

Den andra råvaran är mjöl. Jag har alltid bakad mitt eget bröd. Köper mjöl från Saltå Kvarn, Landsnora kvarn (Sollentuna) eller Rasmus kvarn (Röttle by Gränna). Min dotter pekade nyligen på brödhyllan i affären och frågade: – Vad är det där mamma? Jag vet inte om det är bra eller dåligt men hon vet i alla fall vad brödet hon äter innehåller.

Av: Edit Künstlicher
Foto: Privat

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy