Annons
Annons
Aktuellt / Veckans bloggare / Stephanie: "Grön livsstil ska vara färgsprakande"

Stephanie: "Grön livsstil ska vara färgsprakande"

Stephanie-Stenstad-340DagensECO-520Stephanie: "Grön livsstil ska vara färgsprakande"

Namn: Stephanie Stenstad

Bor: Centralt i Stockholm

Gör: Egenföretagare, jobbar som CRM-rådgivare (Customer Relationship Management) och karriär- och livscoach.
Är klassisk solosångare och har ett par konserter per år.

Aktuell med:
Bloggen DagensECO på LivingGreen.se

ELO_Curve500_Pur_Composing_2010_600px

Favoritprodukt i ekohyllan: Dr Martin's Coco Juice (kokosvatten)

Livscoachen och solosångaren Stephanie Stenstad har flyttat in sin gröna blogg under LivingGreens parasoll. Med ett stort intresse för upplevelser och resor bjuder hon med dig på ett dagligt äventyr när hon tipsar om ett hållbart personligt välbefinnande.

Varmt välkommen som bloggare Stephanie! Nu har du varit igång med din blogg DagensECO i några veckor. Hur känns det att blogga?
– Jag har bloggat sedan 2008 och haft DagensECO på blogspot sedan 2009, men det känns extra roligt att blogga på ett grönt webbmagasin!

Hur skiljer sig DagensECO från andra gröna bloggar? Vad kan vi förvänta oss läsa om i bloggen?
– Hållbarhet är ett nyckelord i mitt bloggande. Att vara hälsosam är att främja en hållbar kropp, att ha positiva tankemönster ger hållbart personligt välbefinnande. Jag bloggar även om saker och upplevelser som är hållbara, men som inte alltid är märkt med någon stämpel som t ex Svanen eller KRAV - dessa kallar jag eko reko!

Precis som min blogg heter DagensECO så kommer dagens tips emellanåt och då är det oftast olika evenemangstips som är på gång som jag bloggar om, och ibland presenttips. Jag bloggar även om både den yttre resan - ge hållbara tips inför och under resan - och den inre resan - ge tanketips för hållbart välbefinnande. Och slutligen så bloggar jag om olika sätt att bidra till olika hjälporganisationer då jag tycker att det är viktig del av en hållbar levnadsstil att hjälpa andra.

"En viktig del av en hållbar levnadsstil är att hjälpa andra"

Hur började ditt intresse för en grön livsstil?
– När jag var tonåring var jag väldigt intresserad av att få mer energi, man blir trött i tonåren. Så jag testade många olika vegetariska dieter och kom då in på att äta ekologisk mat. Redan när jag var 20 år drog jag ut elkontakterna ur väggen, mina kompisar trodde jag var snål (elräkningen), men jag tyckte att det var onödigt att det drog el i onödan. Men jag är ingen kunnig miljönörd. Jag är en medveten konsument som vill njuta av livet, men ändå vara i samklang med naturen i möjligaste mån.

Vilken är den största utmaningen för dig i din gröna vardag?
– För mig får en grön vardag inte vara grå och beige, den ska vara färgstark och spännande! Det är svårt att klä sig helt ekologiskt när man som jag älskar färgstarka kläder, men jag köper en hel del vintage och köper jag "vanliga" kläder väljer jag lite dyrare märken med hög kvalitet så att jag kan ha dem ett par år. Jag skulle helst kunna äta bara ekologisk mat, men det är väldigt svårt att få tag på ekologisk, chili, sugar snaps, selleri med mera.

Du är karriär- och livscoach till vardags, vad innebär det?
– Det är svårt att svara kort och sammanfattande på denna fråga. Det innebär ofta att jobba med olika stödjande tankestrategier. Att man klargör för sig själv vilka drivkrafter man har, vad som motiverar. Vilka drömmar man har, alla har vi t ex visioner, men det gäller att medvetandegöra dem så att man kan sätta upp tydliga mål för att uppnå det man vill i olika delar av livet.

Vem inspirerar dig i din vardag?
– Nuet självt, jag gillar att praktisera mindfulness. De människor som kommer i min väg inspirerar ofta, och ibland kan små symboliska ting komma i min väg med fina budskap. Häromdagen gick jag och funderade på om jag skulle boka en resa eller om jag skulle stanna hemma, och precis då tittade jag in i ett skyltfönster och läste den här texten på en soffkudde: "The world is a book and he who stays at home reads only one page." Jag bokade resan!

Vad gör du när du inte bloggar eller jobbar?
– Jag umgås och socialiserar med mina nära och kära. Relationer är viktigt för mig. Det är mycket som kommer och går i livet, men fina nära relationer med familj och vänner är något bestående om man lägger tid och energi på det.

Av: Edit Künstlicher
Foto: Privata

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy