Annons
Annons
Aktuellt / Veckans bloggare / Suzann Westin: "Yoga är Mindfulness"

Suzann Westin: "Yoga är Mindfulness"

mindfulness-520mindfulness-340Suzann Westin: "Yoga är Mindfulness"

Namn: Suzann Westin
Ålder: 52 år
Bor: Åkersberga
Gör: Yogalärare
Motto: Var själv den förändring du vill se i världen.

kokosolja-160
 

Favorit på ekohyllan: Kokosolja

Aktuell med: Bloggen Mindfulness Yoga på LivingGreen.se

Suzann Westin är yogainstruktör och bloggar här på LivingGreen sedan oktober. I bloggen hittar vi vardagliga tips såväl som praktiska råd, det mesta inom området yoga. Hennes stora passion är Mindfulness Yoga. Vad det är ska vi ta reda på.

Välkommen som bloggare hos LivingGreen! Hur känns det att blogga?
– Det är både roligt och lite svårt.

Du brinner för yoga. Kan du berätta lite om hur du kom in på den banan?
– Jag yogade för 30 år sedan hos en man som hette Bert Yoga Jonsson här i Stockholm och tyckte det var fantastiskt. Men jag var ung och åkte ut på äventyr i världen och fortsatte inte att yoga.

Känslan av hur gott jag mådde fanns dock med mig hela tiden, så efter 30 år började jag igen och blev tagen återigen av vilken kraftfull metod det är för att må gott! Jag ville fördjupa mig i yogans värld så jag började på en yogalärareutbildning utan en tanke på att börja undervisa. Efter en termin på min utbildning blev jag av en slump erbjuden att hålla en klass en gång i veckan och på den vägen är det.

"Jag blev tagen av vilken kraftfull metod Yoga är för att må gott"

Vad är mindfulness och hur kopplar du ihop det med yoga?
– Mindfulness är medveten närvaro och är sprungen ur Buddhismen. Det handlar om att leva mer närvarande i nuet och se tillvaron som den är. Det handlar om att finna ett sinnelag inom sig som präglas av kvaliteter som frid, acceptans, närvaro och icke-dömande.

Det är inte en metod, utan snarare handlar det om ett förhållningssätt. För att nå medveten närvaro så använder man sig av olika metoder såsom andning, yoga och meditation. I yogan använder vi oss precis av samma metoder dvs andning, yoga och meditation. Yoga är Mindfulness!

Vilket är ditt bästa tips för någon som vill komma igång med yoga och mindfulness?
– Att gå en grundläggande kurs i yoga eller mindfulness. Det finns också hjälpmedel såsom CD-skivor och appar till telefonen. I början innan man vet hur man ska göra är det mycket skönt att ha en lärare som leder andningen, yogan och meditationen.

Av: Johanna Arogén

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy