Annons
Annons
Aktuellt / Veckans bloggare / Möt LivingGreens nya bloggare Diana Svensk

Möt LivingGreens nya bloggare Diana Svensk

DianaSvenskDianaSvensk-Diana Svensk:
"Hållbar business är en självklarhet"

Sliderbild-FrokenSvensk-160w

Namn: Diana Svensk
Ålder: 23 år
Familj: Nej, ensam är stark
Bosatt: Östermalm, Stockholm
Gör: Driver företaget SVENSK

Blogg: Fröken Svensk

Diana Svensk var 19 år när hon startade det framgångsrika företaget SVENSK, som tillverkar och säljer ekologiska stickade kläder. Nu har hon startat en blogg på LivingGreen.

Välkommen, Diana! Hur känns det att börja blogga på LivingGreen?
- Tack! Det känns jätteroligt och spännande.

Vad kan läsarna förvänta sig av din blogg?
- Verklighet. För mig är bloggen ett forum där jag sätter ord på hur jag känner och tycker kring det som händer i mitt liv. Jag redigerar inte mina tankar, och i och med att jag är en känslomänniska, som för det mesta jobbar 14 timmar om dagen 7 dagar i veckan, så kan man förvänta sig mycket händelse och en del snabba svängar.

"Det är en speciell känsla med naturmaterial"

Hur började din idé med att sälja stickade kläder?
- Jag började sticka mössor i 16-årsåldern. Efter ett tag började jag få in specialbeställningar från familj och vänner. När jag var 17 år öppnade jag en butik i Halmstad och började sälja mina stickade mössor där. En dag kom en kvinna in i butiken och ville beställa en större order till sin egen butik och det var då jag bestämde mig för att starta "SVENSK".

svensk-320

Du gillar business, och du gillar design, och verkar dessutom ha fått ihop dem båda. Dina produkter är ekologiska. Hur tänker du kring det hållbara när det gäller företaget?
- Jag tänker att det är självklart - det finns inget alternativ. Vi är mycket mer partners med våra producenter än vi är med leverantör och kund. Jobbar man så nära varandra och ser hur en textilindustri som inte är grön påverkar människorna som lever i närheten av den så går det inte att göra på något annat sätt.

Jag kan verkligen inte förstå att det inte är självklart för alla företag. Sedan tycker jag också, ur en kvalitetssynpunkt, att det är en speciell känsla i att använda naturmaterial och lyfta fram deras egenskaper. Det finns inget som slår de naturliga egenskaperna av till exempel Alpacka fiber, ren silke och Cashmere.

Hur gör du i din vardag för att leva grönare?
- Jag är inte perfekt grön hela tiden, men jag kör alltid termos och vattenflaska. Jag fattar inte folk som bor i Skandinavien som går och köper vatten på plastflaska när vi har så bra vattenkvalité här.

Av: Johanna Arogén, johanna.arogen@livinggreen.se
Bilder: Diana Svensk

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar