Annons
Annons
Aktuellt / Veckans bloggare / Therésia Erneborg: "Alla hjärtans dag handlar om tacksamhet"

Therésia Erneborg: "Alla hjärtans dag handlar om tacksamhet"

sotasaker-520sotasaker-340Therésia Erneborg: "Alla hjärtans dag handlar om tacksamhet"

Namn: Therésia Erneborg
Ålder: 35
Familj: Ja
Bosatt: Stockholm
Gör: Journalist och kokboksförfattare

Favorit i ekohyllan: Ägg och vispgrädde

gradde-160_copy

Blogg: Söta Saker

Therésias bästa gröna tips

- Återanvänd! Att hitta nya användningsområden för det som blivit över när man bakat är ett fantastiskt sätt att komma på nya bakverk.

I bloggen Söta Saker kan man njuta av vackra bilder och inspirerande recept på just söta saker – allt från härliga frukostar till fina bakverk fyller sida efter sida. Vi har pratat med Therésia Erneborg, som står bakom bloggen, om hur hon gör inför Alla hjärtans dag.

Varför bloggar du, Therésia?
- Jag är journalist och har alltid varit intresserad av kommunikation i olika former. Att blogga är ett ganska avslappnat och roligt sätt att kommunicera och en trevlig kontrast till sådant jag annars skriver om i jobbet. Att blogga om mat och bakning är dessutom extra kul eftersom bloggkulturen och läsarna är nätets absolut trevligaste.

Vad prioriterar du när du handlar livsmedel?
- Jag bakar alltid med riktigt smör och använder aldrig lightprodukter. Jag ser liksom inte poängen i att försöka fettsnåla samtidigt som man bakar chokladkaka. Det blir bara löjligt och dessutom innehåller lättprodukter ofta onödiga ämnen som inte alls hör dit.

Att handla ekologiskt i så stor utsträckning som möjligt är en självklarhet. Särskilt när det gäller produkter som till exempel ägg - där valet av producent gör så stor skillnad för hur hönorna behandlas (och faktiskt för kvaliteten på äggen också).

"Jag bakar alltid med riktigt smör"

Vad satsar du på i din vardag för att leva grönare?
- Jag försöker handla ekologiskt och inte slänga, utan använda upp det som blivit över. När det gäller kläder, möbler och skor handlar jag mycket second hand - både för att jag gillar det och för att det känns onödigt och tråkigt att köpa allt nytt.

Hur firar du Alla hjärtans dag?
- När jag växte upp var inte Alla hjärtans dag en särskilt uppmärksammad högtid, utan det är mer på senare tid som den vunnit mark här i Sverige, vilket jag tycker är väldigt roligt. Idén att fira dem man tycker om måste ju trots allt vara en av de bästa någonsin!

sota_saker_hjartan-520

Alla hjärtans dag är ju förknippat med sötsaker, speciellt choklad. Tycker du som bakar mycket att det är självklart att det ska vara choklad?
- Jag tycker att man kan baka precis vad man vill, huvudsaken är att man firar.

"Jag bakar gärna presenter till Alla hjärtans dag"

Bakar du något speciellt till Alla hjärtans dag?
- Presenter av olika slag är min favoritgrej att baka till Alla hjärtans dag, till exempel söta chokladhjärtan som dem på bilderna.

Hur tänker du kring alla hjärtans dag och miljö?
- För mig är Alla hjärtans dag framför allt ett tillfälle att vara extra tacksam för de människor man har runt om kring sig, men på något sätt går väl det hand i hand med omsorgen om vår planet. Men att försöka göra sitt för att bidra till en bättre miljö är lika viktigt varje dag.

Vad bakar du helst, i allmänhet? Har du några favoriter?
- Mina favoriter är nog klassiska småkakor som sirapssnitt och havrekakor. Jag har några fantastiska grundrecept som jag hela tiden återvänder till, fast med nya smaksättningar och variationer.

Av: Johanna Arogén, johanna.arogen@livinggreen.se

Foto på kakor: Therésia Erneborg

Foto på Therésia: Josefin Casteryd

Kommentarer (1)Add Comment
Bra dag
Håller med dig om att det är en rolig dag, som man kan gör till något sort eller litet. Det lilla brukar också bli uppskattat! Att baka presenter är toppen! Nu finns så mycket fina muffins/sockerkaksformar och olika typer av dekoration.
0
Skrivet av Eva S, februari 13, 2012

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy