Annons
Annons
Aktuellt / Veckans bloggare / Veronika Franzén: "Jag utmanar mig själv genom att blogga"

Veronika Franzén: "Jag utmanar mig själv genom att blogga"

simplelifesimplelife-340Veronika Franzén: "Bloggen sporrar mig till fler miljövänliga val"

Foto: Magnus-Franzen-

Namn: Veronika Franzén
Ålder: 34
Familj: Man, två små pojkar och en hund
Bor: Lund

Gör: Just nu föräldraledig, annars miljökonsult. Driver också företaget Sinovo med min man. Bloggar, bakar och läser kinesiska.

Aktuell med: Bloggen Simple Life här på LivingGreen

Veronika Franzén är småbarnsmamman som startade blogg för att bli inspirerad att hitta ett enklare liv. I bloggen ”Simple Life” blandas vardagsbetraktelser med rensningsprojekt och hållbarhetstänk.

Du är relativt ny bloggare här på LivingGreen, hur känns det att ha börjat blogga här hos oss?
– Jättebra! LivingGreen är en inspirerande och informativ sajt som jag gillar att kika in på med jämna mellanrum. Det är helt klart en plattform som jag trivs på och som jag tror fyller en viktig funktion för många. Som bloggare är det trevligt att vara en del i ett sammanhang – det blir man på LivingGreen.

Vad bloggar du om?
– Jag bloggar om min vardag, men med en miljötwist. För mig innebär den här bloggen att jag utmanar mig själv (och min familj) att leva mer miljövänligt. Jag hoppas att bloggen ska sporra mig själv att göra mer miljövänliga val och att ta mitt engagemang till en högre nivå. Privat är jag en ”medelmåtta” när det gäller miljö, så de som följer min blogg kan förvänta sig en resa där jag blir bättre och bättre på att leva hållbart.

Även om jag till vardags jobbar med just miljöfrågor så känner jag att det finns mycket att lära. Bloggande är ett perfekt redskap för att inspireras och få ny kunskap. Just nu när jag är föräldraledig så startar jag den här bloggen, SimpleLife. Den handlar mycket om att vara glad för det fina jag har och att ibland ifrågasätta varför livet ofta handlar om att sträva efter mer. Det är svårt tycker jag, men jag utmanar mig själv varje dag. Ibland går det och ibland inte.

"Utrensning ger ny energi"

Du är förälder till två småttingar. Vilken är den största utmaningen med att leva grönt som småbarnsförälder?
– Tidsbrist. Vissa dagar är hektiska och snabba lösningar måste till för att allt ska klaffa.

Hur började ditt intresse för en grönare livsstil?
– Jag växte upp på en gård på landet så ren natur blev en självklarhet för mig ganska tidigt. Men det var först när jag bodde en period i Kina som jag bestämde mig för att satsa på miljö på heltid. Det var ett tufft uppvaknande att komma till kinesiska storstäder och se hur förorenade de är. Den känslan är fortfarande min starkaste drivkraft.

En serie inlägg på bloggen handlar om rensande och materiell detox, vilket är ditt bästa utrensningsknep?
– Mitt bästa tips är att vara tuff mot sig själv när man går igenom sina lådor och hyllor. Rensa bort saker som inte används eller som du inte har en mycket speciell relation till. Ta ut sakerna i dagsljus och fråga dig själv: Behöver jag detta?

Om man är tuff i sin rensning blir det de betydelsefulla sakerna som blir kvar. En utrensning ger ny energi, en lättnadskänsla, ger ordning och reda och gör dessutom att man ifrågasätter sin egen vardagskonsumtion.

Av: Jenny Brolin
Foto: Magnus Franzén

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy