Annons
Annons
Aktuellt / Veckans bloggare / Passionen för loppisfynd gjorde henne till ELLE-bloggare

Passionen för loppisfynd gjorde henne till ELLE-bloggare

Loppistan-340Tallrikar-520Passionen för loppisfynd gjorde henne till ELLE-bloggare

Loppistan-

Namn: Lovisa Blomberg
Ålder: 30
Familj: Sambon Andreas, 36 och sonen Sixten, 6 veckor
Gör: Marknadskoordinator inom fordonsbranschen och bloggare för Elle Interiör
Blogg: http://loppista.elleinterior.se

En riktig loppisfantast, eller en ”loppista” - bättre kan inte inredningsbloggaren Lovisa Blomberg beskrivas. Genom sin blogg vill hon ge inspiration kring hur man kan uttrycka sin personliga stil och visa upp allt fint man kan fynda på loppis. Vi möter henne och pratar om porslin och svårigheten att slänga.

Hur började ditt stora intresse för loppis och second hand?
– Det har nog alltid funnits där. Jag har gått på loppis och auktion med mamma sedan jag var liten. När jag fick eget hem så utvecklades intresset eftersom jag hade utrymme och möjlighet att inreda precis hur jag ville.

"Jag kan nästan aldrig göra mig av med grejer eftersom jag fäster mig så vid dem"

Vad var det som fick dig att börja blogga om ditt loppisintresse och dina fynd?
– Jag tyckte nog bara att det behövdes någon som visade upp hur fina grejer man faktiskt kan hitta på loppis. Och jag ville ge inspiration kring hur man kan använda prylarna i sitt hem och uttrycka sin egna personliga stil. För mig handlar det mycket om en förälskelse i färg och form och jag vet inte alltid varför jag faller för en pryl. Men jag kan nästan aldrig göra mig av med grejer eftersom jag fäster mig så vid dem.

Dessutom så sökte jag själv ofta både efter loppisar och prisuppgifter på nätet men tyckte att det var svårt att hitta. Därför skriver jag alltid ut var jag fyndat och vad jag betalat.

Hur gör du när du fyndar?
– Det är svårt att säga, det ligger bara i mitt intresse så det är inget jag gör aktivt. Men det är klart att det är bra att vara ute på loppis ofta. Gärna ha en lokal stam-loppis som man besöker frekvent. Då blir det ju du som hitta fynden först. Och jag följer både retro och mer moderna inredningsbloggar så att jag får lite inspiration. Då har man på något sätt en bild av vad man gärna skulle vilja hitta på loppis. Sen gäller det så klart att  ha tålamod. Ibland gör man helt enkelt inga fynd och ibland går man istället hem med en hel kasse.

DSC_0016_2_2_2
DSC_0036_4
DSC_0065_5_2
DSC_0076_3
DSC_0082_5
DSC_0094_2_3
Hej_ELLE_20_edited-1
LOP_1187
LOP_1336
LOP_1910
Loppisfynd_13_edited-1
Loppistan_fynd_008_edited-1
01/12 
start stop bwd fwd

"Jag följer både retro och mer moderna inredningsbloggar så att jag får lite inspiration"

Hur får du plats med allt?
– Det är en av de vanligaste frågorna jag får. På något magiskt sätt går det. Det mesta jag köper använder vi eller har framme i lägenheten. En del saker ger jag bort till mamma eller syster som också gillar loppisar. Men nu när vi precis fått barn märks det att det blir lite mer grejer så jag får nog snart lov att göra en rensning. Förhoppningsvis säljer jag vidare sakerna till någon som kan tänka sig att använda dem ett tag till.

Om du måste välja ett bland alla dina loppisfynd, vilket har varit det bästa?
– Oj, så svårt. Verkligen. Rent värdemässigt är det nog en rottingväska från Palmgrens som går loss på 3500 kr som jag fyndade för 75 kronor. Men när det kommer till affektionsvärde så är det kanske det första kaffefatet av min favoritservis Bellis som jag köpte för 2 kronor, alla mina gröna vaser från Ekeby och Gefle eller möblerna som jag sedan klätt om själv. Som sagt, väldigt svårt att välja.

"Ett riktigt hett tips att gå två vändor"

Vilket är ditt bästa loppistips?
– Att ha mycket tid. Inga fynd blir gjorda om du har bråttom eller är stressad. Och det är ett riktigt hett tips att gå två vändor. På första varvet är du fokuserad på det du tror du letar. På andra varvet kan du öppna upp sinnet och hitta helt oväntade saker eller se fynden som står gömda under bord och i kartonger.

Av: Jenny Brolin
Foto: Privata/Lovisa Blomberg

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy