Annons
Annons
Aktuellt / Veckans bloggare / Gästbloggaren Lina Flemström: "Jag har inte ätit kött sedan jag var tio"

Gästbloggaren Lina Flemström: "Jag har inte ätit kött sedan jag var tio"

Lina-Flemström träningsbloggLina-Flemström träningsbloggGästbloggaren Lina Flemström: "Jag har inte ätit kött sedan jag var tio"

Namn: Lina Flemström
Ålder: 28
Familj: Pojkvän och två hundar
Gör: Är färdigutbildad socionom till årsskiftet och utför just nu min praktik inom socialtjänsten.
Aktuell med:
LivingGreens gästbloggare under oktober

Linas träningsblogg: http://linastraningsblogg.blogspot.se/

Linas gästblogg på LivingGreen>>

Läs fler intervjuer här>>

Vill du gästblogga på LivingGreen? Kontakta redaktionen och berätta vad du vill blogga om>>

För Lina var bloggen från början ett sätt att motivera sig själv, men allt eftersom bloggen har växt inspirerar hon andra istället! Möt Lina Flemström som under oktober månad gästbloggar om träningsglädje, motivation och om hur man får till en kontinuerlig och varaktig träning.

Du kommer att gästblogga hos oss under oktober, vad kan vi förvänta oss av din blogg?
– Min förhoppning är att jag lyckas inspirera andra till att leva ett mer hälsosamt liv. För mig handlar träning och en god kosthållning inte bara om att man skall hålla vikten, få en fast rumpa eller stora biceps. Det handlar om att man skall må bra, känna sig frisk och att träningen som man utför ska kännas både rolig och lockande.

"Jag äter stenåldersinspirerat"

Jag hoppas att jag kan förmedla den glädje som jag för egen del  anser att ett liv i rörelse innebär. Jag kommer i bloggen även dela med mig av de knep och strategier som man kan  använda sig av för att till exempel öka och bibehålla motivationen. Det anser jag är en viktig del för att träningen ska bli både kontinuerlig och varaktig.

Hur kom det sig att du började blogga om träning?
– Jag har alltid tyckt om att skriva och pluggade journalistik på gymnasiet. Tanken som jag hade när jag startade min blogg, för ungefär fyra år sedan, var att skriva om min träning för att motivera mig själv till att motionera. Att kunna förena dessa två intressen dvs träning och skrivandet på det här sättet är fantastiskt roligt!

Lina-F-lopbild-320
Lina ute i löpspåret

Vilket är ditt bästa tips för den som vill komma igång med träningen men inte riktigt har motivationen?
– Att konkretisera sina mål genom att fundera över vilken förändring det är som man vill göra eller vad det är som man vill uppnå. Jag tänker att ett tydligt mål ger kraft när motivationen tryter. Om man tex  känner för att hoppa över träningen så tycker jag att det brukar hjälpa att jag påminner mig själv om vad det är som jag vill uppnå. På så vis kan man locka fram sin inre motivation.

Vad gör du i din vardag för att leva grönare?
– Jag äter mycket grönsaker och bär och väljer ofta ekologiska råvaror. Att ”äta grönt” har länge känts naturligt för mig då jag har varit vegetarian, med undantag för kyckling och fisk, sedan jag var 10 år gammal.

Hur knyter du ihop grönt tänkande och leverne med hälsa?
– Eftersom jag tränar så mycket så tycker jag att det känns viktigt att få i mig bra råvaror.
Jag strävar efter att handla så naturliga livsmedel som möjligt eftersom jag vet att det påverkar min hälsa och mitt välmående.

Farthallare-Lina-F-320
Lina som "farthållare" på Stockholm Marathon

När man tränar gäller det ju att även äta rätt, vilket är ditt bästa hälsosamma mattips?
– Man skulle kunna säga att jag äter stenåldersinspirerat även om jag inte är superstrikt. Jag ser inte min kosthållning som någon diet utan mer att jag håller mig till en livsstil som jag mår bra av.

Vilken är din favorit på ekohyllan?
– På ekohyllan är min favorit utan tvekan ekologiska ägg! Ägg är en bra källa till vitaminer och mineraler och innehåller protein som bygger upp dina muskler.

Av: Jenny Brolin
Foto: Lina Flemström/privata

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy