Annons
Annons
Återvinna / Återvinn / Kretsloppa dina böcker

Kretsloppa dina böcker

old_books_520old_books_340
Kretsloppa dina böcker

Gå till bibblan med dina utlästa böcker och ta med dig en annan bok hem. Readcycling kallas det.

 

Hos flera av Stockholms bibliotek får du lämna in böcker du har läst ut i en så kallad Readcyclingtunna. Där kan du också hitta en annan bok, som någon annan har lämnat in, och ta med dig hem.

 

Än så länge har LivingGreen bara hittat readcycling-tjänsten i Stockholm, men idén är så bra att vi gärna ser att fler kommunala bibliotek tar efter den.

Att låna böcker på biblioteket är ju redan ett sätt att spara på naturresurserna. Readcycling tar miljötänket ett steg till. Ta med dig böcker som du har tröttnat på att ha hemma och byt ut dem mot nya. Och så fortsätter det – smart, va?

Bookcrossing är ett annat sätt för bokslukare att läsa både billigt och miljövänligt. Det innebär att ”släppa böcker fria”, som organisationen skriver på sin hemsida.

När du har läst en bok, registrerar du den på Bookcrossings hemsida. Då får boken ett id-nummer på en etikett som du märker den med. Sedan lägger du ut boken någonstans där den kan hittas av någon annan. Den som hittar boken kan kolla id-numret, skriva på hemsidan att boken har hittats. Anteckningen skickas till den tidigare ägaren.

När den nya ägaren har läst ut boken, lägger han ut den igen, och så vidare. På så vis kan alla följa hur boken färdats mellan olika läsare.

Kommentarer (2)Add Comment
Spännande!
Det där vore nåt för en bokslukare som mig!
BiNTe DEsiGn
Skrivet av BiNTe DEsiGn, juni 16, 2012
Roligt att du gillar böcker!
Både böcker och DVD filmer är ju saker man lätt kan kretsloppa:-)
0
Skrivet av LivingGreen redaktionen, juni 17, 2012

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy