Annons
Annons
Återvinna / Återvinn / Bästa tipsen när du säljer second hand på nätet

Bästa tipsen när du säljer second hand på nätet

Bästa säljtipsen när du säljer på nätetBästa säljtips när du säljer second handBästa tipsen när du säljer second hand på nätet

Det kan kännas svårt att komma till skott med att rensa och sälja. Så kommer du igång:

  • Sätt en kryss i kalendern och gör det!
  • Ställ i ordning en yta (gärna med lådor eller kassar redo) för saker som ska: Säljas, Ges bort, Kastas, Sparas till nästa höst/vinter samt en
  • Ta med barnen i rensningen. Ha som morot att ni gör något roligt tillsammans för pengarna som kan komma från försäljning!

Källa: loppi.se

"Overaller och ytterplagg av bra kvalitet, populära leksaker och cyklar i bra skick har ofta ett högt andrahandsvärde, och man kan tjäna en bra slant genom att sälja vidare”, säger Katarina Bergegård, VD och grundare av Loppi.se

När du vill sälja en pryl på nätet gäller det att välja rätt forum och veta hur du ska presentera varan så att du får rätt köpare. Här är tipsen.

Nätaktörer för dig som vill sälja:

  • Blocket.se - störst och bredast
  • Tradera - aktioner på nätet
  • Loppi.se - för familjen
  • Reuse.se - Kläder och mode
  • Billyandfriends.se - IKEAs möbler
  • Got2Get - vintage och kvalitetRätt pris
Det allra viktigaste är att sätta rätt pris, sätter man fel pris kan produkten bli svårsåld. Det är ganska enkelt att se till att man hamnar på rätt prisnivå, man surfar runt på den sajt man tänkt sälja prylen på och tittar på vilka priser folk satt på liknande varor.

 

Beskrivande rubrik
Rubriken ska vara saklig och kortfattat beskriva varan. Är det en mobiltelefon skriver man märket och hela namnet på modellen, säljer man ett plagg tar man med storleken och säljer man en möbel tar man med namnet på den. Köparen sållar mycket bland rubrikerna och då gäller det att möta det personen söker.

Kortfattad info
Försök ge så kortfattad information som möjligt, håll dig till sak. Ta bara med det som kan vara av intresse för en potentiell köpare – ställ dig själv frågan: ”vad skulle jag själv vilja veta?” Informera gärna om: mått, var varan är köpt, för hur mycket och när den köptes. Fram med måttbandet om så krävs!

Bilden säljer prylen
Ta tydliga och skarpa bilder. Gå nära med kameran – bra med detaljer och håll bakgrunden ren för fokus på det du vill sälja. Se till att ha bra ljus när du tar bilderna, tänd lampan eller öppna upp garageporten.

Säker betalning
Om man inte kan träffas bör man använda säkra betallösningar som Internetgirot. Skicka aldrig pengar i förskott.

Paketera
Plocka fram det du vill sälja och sätt gärna ihop ”paket”. T ex ett set med stavar, hjälm och skidor för ”nybörjaren i nedförsbacken”. Andra paket som är lättsålda är: Flick- eller pojkset med kläder paketerade efter storlek. Bokpaket paketerade efter författare eller innehåll. Möbler paketerade för ett specifikt användningsområde, tex skrivbord+stol+lampa=möbelset för kontoret.


Källa: Hemmakanalen.se, Blocket.se och Loppi.se

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy