Annons
Annons
Återvinna / Återvinn / Enklare återvinning med ny app

Enklare återvinning med ny app

shopgun-340Glolampa-Enklare återvinning med ny app

Nu ska vi bli ännu bättre på att återvinna elavfall och lampor. Med appen Återvinn ska det bli lättare att göra rätt genom att adress och karta till närmaste återvinningsplats finns direkt i mobilen.

Genom att sortera rätt hjälps vi åt att få bort miljögifter och använda resurser på ett ansvarsfullt sätt. De nya lågenergi-, halogen, och ledlamporna sparar energi, men det är också viktigt att de sorteras på rätt sätt då de innehåller miljögifter. Slängs dessa i glasåtervinningen istället för att lämnas in på korrekt sätt så både förstör lamporna återvinningen av övrigt glas och omöjliggör att materialet från lamporna kan användas till ny råvara. Detta vill  organisationerna Avfall Sverige och El-Kretsen undvika genom att lansera den nya appen.

Appen kan laddas ner från hemsidan www.tackochhej.se

shopgun

Tips – 5 andra smarta miljöappar

  • Ingredient watch - innehåller information om över 150 000 hudvårdsingredienser med information om ämnet är sådant att ber undvikas eller ej.
  • E-number – Information om olika e-nummer.
  • Shopgun – Med denna app kan du scanna en vara och få veta mer om innehållet, uppdelat i miljö, hälsa, etik och ”visste du att”.
  • Grön Guide – App från Naturskyddsföreningen som hjälper dig att göra miljösmarta val i vardagen.
  • Fairtrade – Denna app  hjälper dig med att hitta en butik, ett café, en restaurang eller liknande som har Fairtrademärkta produkter.

Av: Jenny Brolin
Källa: MyNewsdesk
Foto: Shopgun och SXC.hu

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy