Annons
Annons
Återvinna / Återvinn / Bli en vinnare på Tradera - vi visar knepen

Bli en vinnare på Tradera - vi visar knepen

Bli en fena på nätaktioner
Tjäna pengar genom att sälja dina gamla varor på nätauktion. Vi ger dig de bästa tipsen om hur du lyckas som säljare.

Varning!

 • Om du har otydlig information om varan finns risken att köparen blir missnöjd och du får ett dåligt omdöme.
 • Skicka aldrig iväg en vara innan du fått in betalningen från köparen, risken är då stor att du aldrig får någon betalning och du får inte heller din vara tillbaka.

Länkar:

www.tradera.se

www.ebay.com

Drar du dig för att sälja dina skatter på aktion? Känns det krångligt med alla regler? LivingGreen träffade George Sandberg, expertsäljare på bland annat Tradera.

Här är expertens bästa tips:

 • Lägg ut annonsen på den tiden som du vill att auktionen avslutas, så slipper du betala den extra avgiften Tradera tar ur för att sätta en bestämd tid. Tänk på samma sätt vad gäller antalet dagar. Om du t.ex. vill att din auktion ska avslutas på söndag kl.19 och du vill ha den ute i fem dagar, så skapar du din annons på tisdag kl. 19.
 • Se till att alltid skapa bra kommunikation med din köpare eftersom det kommer att utmynna i många bra omdömen, som i sin tur ger förtroende för framtida köpare att handla av just dig.
 • Beskriv ditt objekt på ett säljande sätt samt tydligt och utförligt. Skriv en lockande rubrik gärna med versaler för att utmärka dig bland alla andra annonsörer.
 • Ha alltid en bra första bild och utnyttja dina fem gratisbilder så att din vara framställs på bästa sätt! De flesta traderare använder bara en bild så detta är ett enkelt sätt att utmärka sig på.
 • Ha annonsen ute i minst fem dagar.
 • För att vara säker på att du inte blir lurad kan du använda dig av paypal, som är en mellanhand mellan säljaren och köparen. Paypal håller tag i både varan och pengarna för att sedan skicka dem samtidigt till respektive parter.
 • Ett lågt utropspris, t.ex. på 1 kr, lockar fler budgivare, säljer du en eftertraktad vara kan du nästan vara garanterad att auktionen går upp till rimligt pris. Innan du lägger upp en vara kan du söka på liknande varor och se vilket pris de auktionerna ligger på.
 • Möjligheten finns att sätta ett reservationspris för din vara, då kan du ha ett lågt utropspris samtidigt som du kan vara säker på att varan inte säljs för ett orimligt pris.
 • Om du och köparen bor i samma stad kan ni komma överens om att träffas upp och överlämna varan, då slipper ni fraktkostnad och värnar om miljön.

Vilket är ditt favoritfynd på Tradera?

George Sandberg expertsäljare på Tradera

George Sandberg, säljer på Tradera.
– Jag budade hem en Canada Goose Expedition Parkas för 1225 kr. Den är jag väldigt nöjd med.


Karoline Andersson, Stylist på Sofis Mode och modechef på Radarzine

Jag har gjort en hel del fynd. En sak jag minns är en sminkväska för 4 kronor.
Örhänget som Karoline har på bilden är köpt på Tradera för 5 kronor.

Alexander Marchesan driver A.Marchesan i Granpas lokaler i Stockholm

Alexander Marchesan, driver vintagebutik för män och har ett passionerat förhållande till herrkläder

– Jag föredrar Ebay framför Tradera. Ebay har en blandning som passar mitt intresseområde bättre. Ett favoritfynd jag gjorde på just Tradera är en klassisk jordglob från 1800-talet. De brukar vara dyra i antikhandeln men jag köpte den för 700 kronor.

Kommentarer (2)Add Comment
Tradera återanvändning
Ang. att sälja på Tradera lite fler tips.
Viktigt att du använder rätt ord ibland kan det löna sig att stava på 2 sätt ex. Sjödén Sjöden. Retro Vintage Shabby Chic 50 60 70 tals är ex. på sökord som köpare använder sig av.
Utnyttja hela rubrikraden ju fler träffar kan det bli och fler som lägger bud!
Kollla om någon annan säljer något liknande och hur de beskrivit varan och om de fått många bud. Lägg anonnsen till din minneslista så kan du se hur auktionen slutade.
För drygt tre år blev jag medlem. Hittills har jag sålt för ca 60.000:-. Prylar som sålts för mellan 2000:- (en bang Olufsen Stereo och billigast några små dukar m.m). Det blir som en hobby lönande och det bästa av allt prylarna får nytt liv. Jag bättre plats i skåpen. Alla har säkert kläder som man köpt och aldrig använt och som ger dåligt samvete varje gång man öppnar garderoben.
Lycka till!!!!!!!
0
Skrivet av Marie Louise Jackson, juni 23, 2010
En eller fler i samma annons?
Jag har fem likadana designlampor som jag sett gått för ca 2.000 kr st. Ska man lägga ut en i taget eller alla på en gång?
0
Skrivet av Per-Olof Esbjörner, januari 12, 2017

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy