Annons
Annons
Familj & Barn / Familj & Barn / Naturpyssla med barnen

Naturpyssla med barnen

Höstpyssla med barnen
Naturpyssla med barnen
Nu när hösten har oss i ett fast grepp är det mysigt att hitta på saker tillsammans inomhus!

Varför inte sätta sig och pyssla tillsammans med barnen – det finns mängder med roliga saker att göra och naturen erbjuder de bästa materialen.Börja med en skön promenad och samla på dig lite skatter – t ex vackra löv i olika färger, tallkottar, ekollonhattar och fina stenar. Sen är det skönt att komma inomhus och börja med pysslet.

Höstpyssel med barnen
Vackra konstverk att rama in eller varför inte vackra julkort?

Måla lövsiluetter

Bra saker du hittar i naturen: tallkottar, stenar, vackra löv i olika former, kastanjer, rönnbär, ekollonhattar

Fråga din lokala färghandlare efter vattenbaserad hobbyfärg

Tips på pysselsiter:

www.skapligtenkelt.se www.goodies.nu www.ekoleko.se

Samla in några vackra löv som har olika bladformer såsom stjärnformade, äggformade eller rundade. Lägg ett antal löv på ett vitt eller färgat papper. Vill du vara säker på att de ligger på plats kan du fästa dem med lite häftmassa. Måla på löven med vattenfärg från mitten och ut över kanterna i olika färger. Ta bort löven och låt det torka!

Höstpyssla med barnen
En söt nyckelpiga

Måla vackra stenar
Samla in fina släta stenar i olika former. Fråga i färgaffären efter vattenbaserad hobbylackfärg, den är mest skonsam mot naturen och försvinner inte om stenarna ska ligga ute. Om du behåller stenarna inomhus så går det bra med vanlig vattenfärg. Måla stenarna i olika färger och mönster, eller varför inte måla några som nyckelpigor eller skalbaggar? Om du har några dekorationsstenar eller pärlor från tidigare pyssel så kan du limma dit dem som ögon. Snyggt!

Kottugglor

Höstpyssla med barnen
Fina för julgranen

För att göra kottugglor behöver du några tallkottar, ekollonhattar, bomull, lim, svart tuschpenna och en liten kartongbit eller toalettpappersrulle. Börja med att göra ögonen till kottugglan. Ta en liten bit bomull, doppa den i lim och tryck in i ekollonhattarna. Rita en liten pupill med en svart tuschpenna. Därefter limmar du fast ögonen på kottugglan. Klipp en liten triangel ur en kartongbit eller tom toalettpappersrulle. Tryck dit triangeln som en liten näbb i tallkotten.

Om man vill kan man sy fast en sytråd i kottugglan så kan den hänga som en dekoration, eller så limmar du fast den på en liten pinne och ställer fram. Tack till www.skapligtenkelt.se för bra pysseltips!

Höstpyssla med barnen

Sockermålning
Sockermålning är inte förknippat med hösten, men det blir så fina teckningar så det kan man göra året runt! Blanda 2 dl socker med 1 dl vatten och låt det koka upp. Låt en vuxen vara med när du kokar vatten. Måla på sockerlösningen fritt på ett kraftigt papper eller rita en figur med en svag blyertslinje och måla sockerlösning på figuren. Byt pensel och måla med vattenfärg på figuren eller droppa färg och se hur den brer ut sig på pappret!

Av: Susanna Carling

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar