Annons
Annons
Familj & Barn / Familj & Barn / Nu ska svenska barn cykla mer

Nu ska svenska barn cykla mer

Nu ska svenska barn cykla merNu ska svenska barn cykla mer

Nu ska svenska barn cykla mer
Cykelhjältarna är ett nytt projekt i svenska skolor. Målet är att få fler barn att cykla.

Cykelhjältarna är ett nationellt skolprojekt med främsta uppgift att få elever i hela landet att cykla mer. Konkret innebär Cykelhjältarna att fjärdeklassare under en halv dag får lära sig om trafikvett, miljövinsten med cykling och varför det är så hälsosamt för kroppen att cykla.

– Vi vill utbilda och inspirera elever i hela landet att cykla mer, och vi börjar i Stockholm, säger Klas Elm, ordförande Svensk Cykling.

På fredagen fick Nytorpsskolan i Hammarkullen besök av Cykelhjältarna. Skolan blev först ut i Sverige med att genomföra det nya skolprojektet som ska få fler barn att cykla.

– Alla har inte cyklar, så det är jättebra att eleverna får pröva på att cykla, säger Marie-Louise Jervelycka, lärare på Nytorpsskolan.

Under en halv skoldag fick klass 4 A och 4 B på ett lättsamt sätt lära sig mer om cykling, såväl teoretiskt som praktiskt.

– Dagens barn är morgondagens vuxna. Därför är det jätteviktigt att vara ute i skolorna och förse dem med kunskap och lust för hur man på ett naturligt och enkelt sätt får en sund vardagsmotion, samtidigt som man är snäll mot vår planet, säger Klas Elm.

Cykelhjältarna smygstartar under maj månad med att besöka fyra skolor fördelade över fyra städer, varav Stockholm är en. Nästa steg är att resten av landets skolor själva ska ansöka om att få genomföra Cykelhjältarna.

– Vi vill gärna komma igång med projektet i alla städer, men eftersom vi bistår med material, hjälp och lånecyklar, börjar vi lugnt för att sedan accelerera. Vår förhoppning är att cykelprojektet blir en nationell angelägenhet.

 

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy