Bondbönan har varit på semester. Hela sommaren i Italien. Därav de illustrerande bilderna. Känn en fläkt av Italien liksom. Att bilderna verkar hamna lite hipp som happ skyller jag på bloggverktyget.

 

Italien var…. Italien. Kaos. Hetta. Sönderskjutna vägskyltar. Solmogna frukter och olivlunder där man kunde gå omkring och känna sig som Bo Hagström i dirketsändning. –”mmmm Buono!” Gesten för att något är gott ser ni på sista bilden!.
Ha det gott!
 
Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

Annons

Såhär vackert var det på jobbet förra veckan! 

Idag är himlen mest ett tjockt täcke av sockervadd.

I köket har jag musshow – en söt liten mus har sökt skydd för hösten. Mitt på golvet satt han och tittade på mig. Sen snabbt in under spisen. Sen ut igen och in i ett skåp på glänt. Hade glömt en bit parmesan bredvid råttfällan, hur smart var det? Mumsmums, mumsade han i sig. Gick sedan fram till råttfällan och pillade fräckt loss nästa ostbit. Nu knaprar han högljutt, oklart på vad…

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

Förromåren välkomnade bostadsrättslägenheten i stan oss med 21,5 grader efter jobbet. Sådant klarar inte ett torp. Fjorton-femton kämpar sig luftvärmepumpen upp i. Beroende på hur kallt det är ute såklart.

Två gånger om året har därför skogs-Rolf lastat av fem kubik ved till vår kamin på vår uppfart. I år hade Rolf ryggskott. Vi fick ta nån random guy från Blocket. Som levererade random ved. Det vill säga lövträ uppblandat med massa barrträ som brinner upp bums.

Jaja. Staplad är den nu. Härlig känsla när vebon är fylld. Som när man precis tankat bilen full.


Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

…jo vatten vatten bara vanligt vatten.

Och det tar typ aldrig slut. Men allt är så grönt och härligt. Grönt måste vara den vackraste färgen som finns!

Bondbönans blogg är grön, skön, eko. Välkommen å läsa! Fortsättning följer..

Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar