Annons
Annons

Se upp för Pink-washing

Green-washing har du kanske hört om. Nu kommer även en våg av Pink-washing. Det handlar alltså om en liknande variant på ”vi lovar mer än vi kan hålla”-marknadsföring. Den här gången kopplat till oktober månads massiva rosa kampanjer för att uppmärksamma bröstcancer. Flera globala företag som går ut och kampanjer vitt och brett för att stödja forskning om bröstcancer får nu bekänna färg då det uppdagas att deras egna produkter är just sådana som bidrar till…jo du gissar rätt…bröstcancer! Pinsamt. Tar jag på mig PR-konsult hatten så kan jag förstå att företag gärna vill vara med i det rosa tåget men det är förvånansvärt många som inte gjort sin hemläxa. Och då faller det ju pladask.

Bland annat tog online magasinet Ecouterre upp fenoment i en riktigt intressant artikel där de listar 10 konkreta exempel på välkända globala varumärken som KFC, Yoplait, Estée Lauder mfl.

Här hittar du hela artikeln> Läs den!

Har du sett eller hört något liknande bland svenska varumärken? Egentligen hoppas jag inte det, men sannolikheten är ju att det finns företag även här som borde göra sin hemläxa lite bättre…

Foto: www.ecouterre.com

Katharina Brunat

Om Katharina Brunat

I "Brunat bloggar" kommer du kunna läsa om Katharina Brunats ambitioner som ekoföretagare. Katharina är en driven affärskvinna med öga för gröna affärer. Hon driver en PR-byrå, startade EcoBride.se och är författare till boken "JA! Er guide till ett etiskt och ekologiskt bröllop". Katharina bloggar om ekotrender, grönt entreprenörskap, hållbar kommunikation och ekotips i hemstaden Göteborg med omnejd. Vill du komma i kontakt med Katharina är du välkommen att maila: brunatbloggar@livinggreen.se
Det här inlägget postades i CSR, PR och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar till Se upp för Pink-washing

 1. Jeanette Jeanette skriver:

  Det är just det här som många inte tänker på. De tänker ”oh va bra, jag köper den här produkter och samtidigt stöder Bröst Cancer Fonden” men att produkten i sig kan innehålla cancerogena ämnen är det nog väldigt få som observerar.

  Bra att det kommer fram mer och mer info ang *Pink Washing* precis som *Green Washing*

  /Jeanette

 2. whosthatcutiepie whosthatcutiepie skriver:

  Jättebra skrivet!
  mvh/Anna

 3. Jenny Wanselius Jenny Wanselius skriver:

  Ja detta retar mig så förbannat, bra att du tar upp det!

 4. Pingback: Pink-washing | MILJÖVETENSKAP ÄR HÄFTIGT