Hej du trogen läsare!

Eftersom denna fina sajt ska läggas ner så flyttar jag min blogg till dagenseco.wordpress.com. Fortsätt gärna att följ mig där. Pga flytt är vissa blogginlägg försenade, hav förtröstan :) . De kommer.

Vi ses på den nya adressen :) !

 

 

 

Publicerat i Etisk | Kommentering avstängd

Annons
FotomässanFotomässans pressbilder

Har du inga planer för helgen? Då rekommenderar jag dig att besöka FotomässanStockholmsmässan. Oavsett om du har en mobilkamera, en systemkamera eller om du är gammal eller ung – alla passar in. Bilder berör och att fota är en relativt miljövänlig hobby. Många fina mässpriser går att finna på plats och många seminarier och aktiviteter. Vi kanske ses där :) , har du inte tid att gå, håll utkik efter min rapport från mässan.

VAD: Fotomässan
VAR: Stockholmsmässan
NÄR: 23-25 nov, kl 10-18 (17 sön)
HUR: Inträde

Publicerat i Etisk, Hållbar livsstil | Kommentering avstängd
Foto: Stephanie StenstadFoto: Stephanie Stenstad

 

Idag är det en grå novemberdag och regnmolnen hopar sig. Det skulle kunna vara en riktigt grå och trist dag. På andra sidan Atlanten firas Thanksgiving Day idag. Det är inget som vi firar, men om man skulle låtsas att idag var en tacksamhetsdag? Regn kan kännas trist, men vatten i sig är ju underbart, tänk att ta ett underbart skumbad efter jobbet idag… Och några vattendroppar på löven kan i rätt vinkel se ut som diamanter, så när det regnar idag omhöjls vi av diamanter. Vilken diamantbeströdd väg tar du :) ?

Publicerat i Etisk, Hållbar livsstil | Kommentering avstängd

Foto: Stephanie StenstadFoto: Stephanie Stenstad

 

Det är ovanligt varmt för årstiden, varför inte gå ut och dokumentera den vackra naturen innan snön kommer. Att fota som hobby är relativt miljövänligt. Om du inte har en kamera, har du troligen en inbyggd i mobilen. Alla bilder du är missnöjd med kan du slänga och de du gillar kan du göra som bakgrundsbild i mobil och på PC och när släkten kommer på besök kan du göra ett bildspel på TV:n så att alla kan ta del av dina fina bilder.

Om du funderar på att köpa kamera eller annan kringutrustning till din kamera, vänta med det. Besök fotomässan i helgen och rådfråga specialister där som kan guida dig rätt i kameradjungeln. Ibland har de också riktigt fina mässpriser så du kan trolige göra ett par klipp.

VAD: Fotomässan
VAR: Stockholmsmässan
NÄR: 23-25 nov, kl 10-18 (sön 17)
HUR: Inträde

Publicerat i Etisk | Kommentering avstängd

Precis om en vecka, nästa fredag 23 november håller Naturskyddsföreningen sin höstkonferens som de i år kallar: Hur gör vid då? Det finns många stora klimatutmaningar, den största frågeställningen kommer att vara vilken typ av förändringar i det ekonomiska systemet som krävs för att lyckas.  Det här är en konferens du inte vill missa! Jag kommer definitivt gå dit. Carolina Klüft är en av moderatorerna och det är ett digert talarprogram som kommer att varvas med underhållning av Emil Jensen.

 

Mattias Klum har arbetat som frilansfotograf sedan 1986 och beskrivit djur, växter samt naturliga och kulturella miljöer i många av världens ledande internationella tidskrifter, men också i böcker, filmer, föreläsningar och utställningar.

 

Björns Sandéns forskning har dels handlat om att tidigt identifiera risker och möjligheter med ny teknik, som solceller, biodrivmedel och nanoteknik, och dels om vad som krävs för att ny teknik skall slå igenom och nå stor spridning.

 

Visst låter det intressant! Om du anmäler dig så kanske vi ses. För dig som inte kan ta ledigt från jobbet, jag kommer att skriva ett blogginlägg om konferensen och här är det naturskyddsföreningens pressbilder, men när jag är på plats kommer jag ta mina personligt vinklade bilder från konferensen.

Publicerat i Etisk, Hållbar livsstil | Kommentering avstängd

Annons

Foto: Stephanie Stenstad

Foto: Stephanie Stenstad

 

Jag var på hälsomässan nu i helgen. Årets tema var mod. Det kan krävas mod för att förändra ett beteende – att ändra livsstil. En person som radikalt ändrade sin livsstil för åtta år sedan, när hon bestämde sig att ställa om kosten och äta endast rawfood, är Erica Palmcrantz Aziz. Hon är numer den mest kända författaren och inspiratören på området i Sverige. På sitt seminarie under mässan berättar hon entusiastiskt om vad rawfood är och hur hon tolkar det. Hon menar på att vegan rawfood är mat från växtriket så som nötter, frön, grönsaker och frukt. Det är viktigt att maten inte upphettas till mer än 42 grader för då dör viktiga ensymer i maten. Vi behöver ensymerna för att reparera och bygga upp vår kropp.

 

Foto: Stephanie Stenstad

Det är många som när de hör ordet råkost eller rawfood direkt associerar det med en tallrik rårivna morötter, men rawfood är så mycket mer. Man kan göra oerhört välsmakande mat. Den bästa inkörsporten till rawfood är dock att prova de läckra desserterna. Så Erica bestämde sig för att ge ut dessertboken ”Raw Delight”, och den har blivit mycket populär. Men ska man försöka ställa om en livsstil, kan det vara svårt att bara följa råd ur en bok.

Rawfoodmiddagar uppmärksammade detta och de driver en medlems-sajt där man bl a har rawfoodknytis hos olika värdar, alla tar med sig en rawfoodrätt och alla kan smaka och ta del av varandras recept. Här utbyts erfarenheter och råd. Medlemmarna är allt från den nyfikne nybörjaren till den luttrade veteranen, som ätit råkost/rawfood i decennier. Är du nyfiken? Gå gärna med i deras Facebook-grupp som självklart heter Rawfood-middagar. Vi kanske ses :) !

Publicerat i Ekologisk, Hälsa | 1 kommentar
Foto: Stephanie StenstadFoto: Stephanie Stenstad

 

I helgen är tre mässor på Stockholmsmässan. Mitt kök, en vin- och matmässa som bjuder på många spännande provsmakningar. Det är övervägande drycker på mässan, kom ihåg att fråga om de har ekologiska alternativ :) !

 
Foto: Stephanie Stenstad

Det luktar förföriskt gott från många av stånden, det går även att äta en del goda rätter i den temporära restaurangen inne i mässlokalen. Men kom inte vrålhungrig för det blir lätt köer, då mässan är populär.

 

Foto: Stephanie Stenstad

Besök gärna Allt för Hälsan när du är där, de har många spännande seminarier, prova-på-träning och olika sorters massagebehandlingar. Om du väljer att gå på All för Hälsan så går du gratis på Winter Show-mässan. De har öppet imorgon söndag kl 10.00-18.00.

 

Foto: Stephanie Stenstad

Publicerat i Ekologisk, Hälsa | Kommentering avstängd
Foto: Stephanie Stenstad

Foto: Stephanie Stenstad

Idag öppnar portarna för den stora mässan Allt för Hälsan. Årets tema är mod: ”…Så fort vi människor gör ett val i någon rikting väljer vi ju också bort något, och för det krävs det mod. Att säga nej till en social situation för att prioritera sin egen träning eller kostplan kan kräva mer mod än att klättra uppför höga berg, säger projektledaren Erik Rådström.” Jag kan inte annat än hålla med och jag tycker att temat ligger helt rätt i tiden!

 

Foto: Stephanie Stenstad

Varför inte prova den nya träningsformen Chiball, kolla upp hälsan på Friskvårdskollen, svinga kettlebell eller provsmaka läckerheter inom rawfood vid Kokpunkten, ett kök, där olika kockar och matpersonligheter svänger ihop läckra, hälsosamma rätter? Jag valde alla fyra :) !

 

Foto: Stephanie Stenstad

Det finns många nyheter på plats, läs igenom programmet och hitta just dina favoriter.

VAD: Allt för Hälsan
VAR: Stockholmsmässan, Älvsjö
NÄR: 8-11 november, kl 10:00-18:00
HUR: Inträde 140 kronor

Publicerat i Ekologisk, Hälsa | 1 kommentar

En bra grundsten till en hållbar livsstil är att träna och hålla igång kroppen. Till helgen fyller Budo & Fitness 20 år och det firar de med en massa fina erbjudanden. Om du hade tänkt investera i en nya träningstoppar, ett par nya skor eller kosttillskott kan du precis som jag passa på :) !

Publicerat i Hållbar livsstil | Kommentering avstängd

Vanligen delar jag med mig av citat och sen skriver en text som stöder citatet. I detta fall vill jag belysa vikten av att tänka och verkligen ifrågasätta ‘sanningar’ som serveras som insiktsfulla citat. Här kommer mitt motcitat:

”A feeling is a message! If you understand and receive it you learn and grow! If you interrupt it you get deprived of energy and feel depressed.” – Stephanie Stenstad

Du måste lära dig att disciplinera din besvikelse. Vilket nonsens! Besvikelse är en känsla, att disciplinera en känsla är som att försöka styra över när en lite baby ska äta eller inte äta bröstmjölk, det är dömt att misslyckas. I det här läget är acceptans det bästa verktyget. Du noterar att du är besviken och låter dig själv vara i den känslan. Känslor är budskap, om vi lyssnar till budskapet klingar känslan ut. Budskapet är uppfattat och känslan har fyllt sin funktion.

Om vi istället försöker göra en massa saker (t ex disciplinera känslan eller försöka byta ut sorg mot glädje) så stör vi processen och då kan känslan stanna kvar i månader i vissa fall år. Då ligger den i ditt undermedvetna och tar energi, ända tills känslan triggas igång igen av något som händer i ditt liv. Kanske har du någon gång känt en översvallande sorg eller glädje när du känner en doft som du minns från svunnen tid? När en känsla kommer till dig, välkomna den. Den för med sig ett budskap! Om det är en ouppklarad känsla som kommer till ytan, celebrera! Nu har du chansen att slutföra känsloprocessen som du tidigare avbröt. Våga vara i det eventuellt obehagliga och notera allt som händer och sker i din kropp, förr eller senare klingar känslan ut, du förstår budskapet och kan gå vidare lättad och med ny energi.

Publicerat i Veckans Citat | 1 kommentar