Flera av er som läser här har kanske uppmärksammat att LivingGreen stänger ner siten vid månadsskiftet. Det är väldigt sorgligt att skriva, då jag verkligen har uppskattat att blogga här, och dessutom ytterligare fått utlopp för min skrivlust genom att arbeta redaktionellt med siten.

Nu fortsätter jag istället att blogga på http://ekomammaistan.wordpress.com. Hoppas att ni vill följa med dit!

Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentar

Annons

Nu när det börjar närma sig mer och mer finns det i princip bara en sak som jag har i tankarna – har den lilla vänt sig nu? Jag inbillar mig att jag kan ha hostat hen i rätt läge, för de senaste två dagarna tycker jag att hen inte ”tryckt ut” mot sidorna av magen så som varit vanligare tidigare, utan att jag känner mer nedåt ljumskarna och uppåt. Det kan ju vara önsketänkande också, och har jag riktig otur så har hen visst vänt sig från tvärläget, men med rumpan nedåt. Vilken spänning, jag kan inte riktigt bärga mig till barnmorskebesöket nästa vecka!

Publicerat i graviditet | 2 kommentar

Inte helt oväntat blev det en rätt trevlig helg. Middagen på B.A.R var fantastisk god och väldigt bra service (fast jag var lite besviken på att de inte hade alkoholfritt vin). Efteråt hade vi pratat om att gå ut och ta en drink då de tydligen ska ha väldigt goda alkoholfria sådana på ett ställe nära oss, men då min hals kommit till ett stadie där den hade svårt att göra sig hörd i sorliga miljöer så valde vi att hyra en film och ta det lugnt hemma istället. Helt rätt val! (Att filmen var urdålig och mitt filmgodis äckligt var faktiskt bara en parantes i sammanhanget, det var bara skönt att få ta det lugnt.)

Lite konstigt var det att gå och lägga sig i ett tomt sovrum och inte behöva smyga in, men gissa om det var skönt att veta att vi inte skulle bli väcka utan kunna sova hela natten igenom! Tyvärr hostade jag något fruktansvärt, så utsövd kände jag mig inte direkt, men det blev i alla fall en ordentlig sovmorgon och en långfrukost på det.

E då? Hon hade haft så kul så mamma hade knappt fått med henne hem till oss igen. Lyckat för alla parter helt enkelt!

Publicerat i vår vardag | 4 kommentar

IN:
1 vattenkanna

UT:
Ingenting

Resultat: +1

En ny vattenkanna i metall ska få ersätta den plastvariant vi haft tidigare. Den och några andra prylar har jag för övrigt lagt ut i bytesgruppen på FB, så förhoppningsvis blir det lite mer minussaker på nästa veckas lista.

Publicerat i Veckans IN:UT | Kommentering avstängd

Nu i helgen fyller maken år vilket ska firas med middag på tu man hand på restaurang B.A.R. De har supergod mat och har dessutom blivit MSC-certifierade nyligen så det är ju perfekt. Ser väldigt mycket fram emot ikväll! Troligen är detta sista gången vi har barnvakt på ett rätt bra tag framöver (förlossningen undantagen) så det gäller att passa på. Att jag inte är så frisk som jag skulle önska är därför bara att ignorera…

Dessutom känns det lite speciellt att gå just dit eftersom jag och maken var där på vår första bröllopsdag när jag var nygravid med E. Tänk att det är över två år sen, tiden går himla fort ibland.

Bilden kommer från B.A.R och är tagen av Magnus Skoglöf.

Publicerat i mat och dryck, vår vardag | 2 kommentar

Annons

Har gått och dragit på en förkylning hela veckan, och igår passerade jag gränsen mellan frisk och sjuk så idag har blivit en hemmadag. Gissa om det var skönt att krypa ner i sängen igen när man och barn gått till förskolan?

Nu försöker jag att göra något som jag är riktigt dålig på – att göra ingenting! Det är väldigt svårt när delar av hemmet skriker av omvårdnad. Att sova bort halva dagen var ett bra knep, men i övrigt har det blivit lite fixande vid datorn. Bland annat har jag lagt ut flera annonser på utrensade prylar, svarat på lite mail och redigerat lite foton.

Nu väntar jag på att barnet ska komma hem med snälla maken som idag tar både lämning och hämtning så att jag får vila lite extra. Tänker propagera för lite bokläsning och mys i soffan.

 

Publicerat i vår vardag | 4 kommentar

På IN-listan i söndags fanns denna fina amningsbehå som jag fick hem i slutet av förra veckan. Jag har två behåar kvar sedan amningstiden med E, och jag kände att det var lite i minsta laget. Just amningsbehå är ett plagg som jag verkligen rekommenderar att man satsar på. De används så otroligt mycket och behöver båda hålla stödet ordentligt och ha funktionella knäppen.

Den ovan kommer från Ecolyxica och är tillverkad i 95% ekologiskt bomull. Dessutom är den riktigt stadig och enkel att knäppa upp. Nu gäller det bara att hoppas på att amningen av den lilla flyter på lika smidigt som det gjorde med E.

Publicerat i barn, barnsaker, graviditet, kläder | 6 kommentar

Är bra på att rensa hemma samma sak som att få iväg prylarna? Ett hinder som jag tror att många har i sina rensningsprojekt är vad man sedan ska göra av prylarna som ska rensas ut. Ge bort till släkt och vänner, sälja, lämna till välgörenhet, återvinna eller slänga? Det är klart att det är bra om prylarna kan komma till användning hos någon annan, och kan det dessutom ge ett tillskott i kassan så är det också ett plus.

Själv brukar jag ganska ofta försöka sälja saker. Eftersom barnkläder och prylar kostar en del så är det toppen att kunna finansiera en del inköp med gammalt som blivit sålt. Tyvärr har det tänket lett till att vi har haft en flyttlåda i sovrummet i rätt många månader, fylld med prylar som jag rensat ut och som jag tänkt ska läggas ut på Tradera eller i bytesgruppen på Facebook. För mig representerar lådan ett misslyckande snarare än en lyckad utrensning, jag vill ju inte ha de stående ”på väg ut”, utan faktiskt få mer plats och mindre prylar!

Här kommer därför tre tips för att faktiskt få iväg prylarna:

1.Var realistisk när du funderar på om sakerna är säljbara, och även kring vad du kan få för dem. Rensar du för att få mer plats kanske det kan vara värt att sätta ett hyfsat lågt pris för att få prylen såld fort. Vissa saker kanske också är lika bra att lämna direkt till välgörenhet än att lägga ner tiden på att fota, sätta ut annons och packa paketet för försäljning. Tid är också pengar!

2. Hoppa över projekten! Tankar som att en pryl ska fixas till eller lagas innan försäljning, eller att du ska vänta på att en viss person ska ha tid att komma och kolla på en sak brukar enligt min erfarenhet sluta med att prylen bara ligger och tar plats i x antal veckor till. Vill du gärna ge bort den till en specifik person, ställ krav på att personen kommer inom en viss tidsram och gör dig av med prylen på annat sätt efter det.

3. Sätt en deadline för när annonserna ska ha kommit upp och ytterligare en deadline för när prylarna ska ha blivit sålda. Efter dessa deadlines så bör du göra dig av med prylarna ändå.

Ovanstående tips ska jag alltså själv också bli bättre på att ta till mig. En sak som jag har gjort nu är jag har satt deadline för min flyttlåda till nyår. Oavsett vad som hänt då så åker den ut!

 

Publicerat i städning och ordning | 5 kommentar

Nu känns det verkligen som att vi börjar närma oss! Det är med väldigt blandade känslor måste jag säga. Å ena sidan tycker jag att det är jättehärligt att vara gravid och ha en liten en som bökar runt där inne, och eftersom de allra troligast är sista gången så känns det som att jag verkligen vill passa på att njuta av känslan. Samtidigt går det inte att undgå att det är rätt tungt nu. Det är svårt att hitta bekväma sitt-, stå- och sovställningar, och magen är i vägen vad än jag ska ta mig för.

Samma sak är det när jag tänker på den första tiden. Å ena sidan jättespännande och härligt att bli en till, å andra sidan är jag orolig för hur tiden ska räcka till med två så små här hemma när tiden många gånger är knapp redan nu.

 

Publicerat i graviditet | 9 kommentar

IN:
1 amningsbehå
1 pastaslev

UT:
3 hushållsredskap (plast)
1 väska
2 par strumpor

Resultat: -4

Har tagit tag i att rensa lite bland hushållsprylarna i plast och en pastaslev blev ersatt mot en bättre variant, medan övrigt bara blev utrensat. Dessutom har jag rensat utslitna strumpor och en väska som jag inte vet varför den legat på vinden.

Har lite mer på gång då vi rensat vårt ena förråd (vi får bara ha ett numera), men de sakerna har blivit utlagda på annons så vi får se när de kan hamna på utlistan.

Publicerat i Veckans IN:UT | 1 kommentar